Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ερώτηση στη Βουλή για το Ειδικό Σχολείο για μαθητές με αυτισμό της Πυλαίας Θεσσαλονίκης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση στη Βουλή για το Ειδικό Σχολείο για μαθητές με αυτισμό της Πυλαίας Θεσσαλονίκης και τις συνθήκες που επικρατούν στο κτήριο που στεγάζεται.

Ερώτηση στη Βουλή για το Ειδικό Σχολείο Πυλαίας Θεσσαλονίκης

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κα Σ. Ασημακοπούλου, αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο κτήριο που στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο για μαθητές με αυτισμό της Πυλαίας της Θεσσαλονίκης, καθώς και το γεγονός ότι στεγάζονται στον ίδιο χώρο με το εν λόγω σχολείο βιοτεχνία αλλά και αποθήκη υλικών καθαριότητας, του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δείτε την Ερώτηση

Αθήνα, 07-02-2022

Της: ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΣ – ΧΑΪΔΩΣ Βουλευτού Β’ Πειραιώς

ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: “Άθλιες συνθήκες στο Ειδικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης”

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα και καταγγελίες των γονέων που στέλνουν τα παιδιά τους σε Ειδικό Σχολείο για μαθητές με αυτισμό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, άθλιες συνθήκες φαίνεται να επικρατούν στο κτήριο που στεγάζεται το ανωτέρω σχολείο, καθώς, στεγάζεται στον ίδιο χώρο με βιοτεχνία αλλά και με αποθήκη υλικών καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου εισέρχονται και εξέρχονται οχήματα και εργάτες.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε στη σελίδα της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου, σύμφωνα με την οποία, η «αυλή» του σχολείου είναι στην ουσία ένα μπαλκόνι, ενώ, δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου, πέρα από το ότι, στο παρελθόν, εκδηλώθηκαν και κρούσματα λεπτοσπείρωσης, εξ’ αιτίας της παρουσίας ποντικιών.

Ο Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, είπε για το συγκεκριμένο μεγάλο πρόβλημα: «Το κτήριο αυτό είναι παράνομο από την αρχή.

Ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται να γίνεται μέσα σε αυτό οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα, απαγορεύεται να υπάρχουν αποθηκευμένα υλικά. Απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων. Εδώ τα έχουμε όλα μαζί. Δεν υπάρχει καν έξοδος κινδύνου».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Ισχύουν τα όσα αναφέρονται παραπάνω για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κτήριο που στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο για μαθητές με αυτισμό της Πυλαίας της Θεσσαλονίκης, καθώς και το γεγονός ότι στεγάζονται στον ίδιο χώρο με το εν λόγω σχολείο βιοτεχνία αλλά και αποθήκη υλικών καθαριότητας, του Δήμου Θεσσαλονίκης;

2. Πώς είναι δυνατόν να έχει δοθεί άδεια λειτουργίας στις ανωτέρω κτηριακές εγκαταστάσεις για να στεγαστεί το άνω αναφερόμενο Ειδικό Σχολείο για μαθητές με αυτισμό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, την ώρα που δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις καταλληλότητας για την λειτουργία του;

3. Σκοπεύετε να λάβετε άμεσα την οφειλόμενη πρωτοβουλία, ώστε να απομακρυνθεί το ως άνω σχολείο από τον ακατάλληλο χώρο, όπου ήδη βρίσκεται και να εγκατασταθεί σε κάποιον άλλο, που θα πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλούς και αξιοπρεπούς λειτουργίας ενός Ειδικού Σχολείου;

Δείτε σχετικά

Ειδικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό του Δήμου Πυλαίας/Χορτιάτη: “Απαράδεκτες και ντροπιαστικές οι συνθήκες” 

Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση