Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΣΠΑ 3.200 Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών για υποστήριξη σχολικών μονάδων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
ΕΣΠΑ 3.200 Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών για υποστήριξη σχολικών μονάδων: Η αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως στη Βουλή.

ΕΣΠΑ 3.200 Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών

“Εχει υποβληθεί, επιπλέον, αίτημα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για πρόσληψη 3.200 Ψυχολόγων και Κοινωνικών λειτουργών για την υποστήριξη σχολικών μονάδων Α’ και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, ύψους 46,2 εκ. ευρώ”
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν, σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή, σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου 2020.
Συγκεκριμένα συζητήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η με αριθμό 613/3-4-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Ν. Φίλη  προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ν. Κεραμέως, με θέμα: “Προβλήματα στην υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθυστερήσεις στους μόνιμους διορισμούς, διεξαγωγή Πανελλήνιων εξετάσεων και άλλα επείγοντα ζητήματα”.
Η Ερώτηση είχε να κάνει με τα ανοικτά θέματα στην εκπαίδευση κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, λόγω πανδημίας κορονοϊού.
Απαντώντας η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για τη συμμετοχή μαθητών – σπουδαστών – φοιτητών και την ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, μίλησε δε και για τους μόνιμους διορισμούς.
Δείτε αναλυτικά εδώ
Ο Τομεάρχης Παιδείας και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Νίκος Φίλης έθεσε πολλές ερωτήσεις στην κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τους μόνιμους διορισμούς, τις Πανελλαδικές εξετάσεις και άλλα θέματα.
Δείτε αναλυτικά εδώ

Δείτε σχετικά

Κεραμέως σε Φίλη: Συστρατευθείτε στην εθνική προσπάθεια-Τι ανέφερε στη Βουλή
Φίλης σε Κεραμέως: CISCOτιση στην Παιδεία-Τι ειπώθηκε από τον Τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
Φίλης-Κεραμέως στη Βουλή: Πανελλαδικές-Μόνιμοι διορισμοί-Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Δείτε επίσης

Υποβολή αναγκών σε λάπτοπ-τάμπλετ: Εγγραφο του Υπουργείου Παιδείας
Καμπάνια Μαθαίνουμε στο σπίτι: Ερώτηση στη Βουλή από Φίλη-Τζούφη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση