Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εσπερινά Λύκεια-ΕΒΕ: Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εσπερινά Λύκεια-ΕΒΕ: Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021.

Εσπερινά Λύκεια-ΕΒΕ

Με αίτημα να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και να μην εφαρμοστεί το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, εχθές 12 Μαΐου, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Εσπερινών Λυκείων.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ

Το “παρόν” έδωσαν ο Τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης και η αναπλ. Τομεάρχης Μερόπη Τζούφη, η Βουλευτής Χαρά Καφαντάρη και

από πλευρά ΚΚΕ

ο Βουλευτής Μανώλης Συντυχάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

“Η κυβέρνηση κλείνει οριστικά την πόρτα των Πανεπιστημίων για όσους και όσες φοιτούν στα Εσπερινά Λύκεια” ανέφεραν οι μαθητές, καθώς η εφαρμογή κοινής ΕΒΕ για ημερήσια και εσπερινά Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αντίστοιχα) σχεδιάστηκε για να τους αποκλείσει από την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Υπογράμμισαν επίσης ότι

“παρότι καλούνται να ξεπεράσουν μια σειρά από αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από το συνδυασμό σπουδών και εργασίας, ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες συρρίκνωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να τους στερήσει κάθε δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους”.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανέφερε:

Είστε αγωνιστές του τίμιου μόχθου και ταυτόχρονα σπουδάζετε για να καλυτερεύσετε τη ζωή σας και τη ζωή των παιδιών σας.

Αντί η κυβέρνηση να επικροτεί τη στάση σας και τη θέλησή σας, στρώνει στο δρόμο σας εμπόδια και παγίδες για να σας πετάξει έξω από την εκπαίδευση. Άραγε, πέφτει το επίπεδο σπουδών όταν οι μαθητές από τα Εσπερινά Λύκεια μπαίνουν στα Πανεπιστήμια;

Όχι! Είναι πλούτος για την κοινωνία τα μορφωμένα παιδιά που δουλεύουν να σπουδάζουν. Είναι πλούτος για την κοινωνία και δεν πρέπει να τα ρίχνουμε στον Καιάδα!

Αυτή η κυβέρνηση ρίχνει στον Καιάδα όσους ανθρώπους προσπαθούν να καλυτερεύσουν τη ζωή τους. Είμαστε στο πλευρό σας και πιστεύουμε πως πρέπει να πάρουν πίσω αυτό το άδικο μέτρο, πριν δημιουργηθούν κοινωνικά τετελεσμένα.

Είμαστε στο πλευρό σας γιατί είμαστε κατά των κοινωνικών διακρίσεων. Γιατί θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Είναι κέρδος για την κοινωνία. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι για τους λίγους, για τους πλούσιους, για τα ιδιωτικά κολέγια.

Είναι σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, σε βάρος των απλών λαϊκών ανθρώπων.

Προχωρήστε, είμαστε μαζί σας!

Δείτε επίσης

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ 2021
Οδηγός επιτυχίας Πανελλαδικών εξετάσεων στις ημέρες Covid -19
Ελάχιστη βάση εισαγωγής για Στρατιωτικές-Αστυνομικές σχολές-ΑΕΝ-Πυροσβεστική-Λιμενικό Σώμα-ΑΣΤΕ
Ορισμός Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής: Eλάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια
Μελέτη επιπτώσεων Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην πρόσβαση στα ΑΕΙ από τον ΣΥΡΙΖΑ
ΦΕΚ: Νόμος 4777-2021 Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας

Πριν φύγετε

Οδικός χάρτης Υπουργείου Παιδείας: Συνολικός προγραμματισμός για τη συνέχιση και λήξη της σχολικής χρονιάς
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση