Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εθελοντική αιμοδοσία για την υποστήριξη του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ: 30-31 Μαρτίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εθελοντική αιμοδοσία για την υποστήριξη του νοσοκομείου: Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Παρασκευή, τηρώντας όλα τα προληπτικά μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Εθελοντική αιμοδοσία για την υποστήριξη του νοσοκομείου
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως ο αρχαιότερος φορέας παροχής ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα και σε θέματα υγείας έχει στις άμεσες προτεραιότητές του τη στήριξη και προαγωγή ζητημάτων Δημόσιας Υγείας, μεταξύ των οποίων είναι και η δωρεά οργάνων, μυελού και αίματος.

Για το λόγο αυτό διοργανώνει σταθερά ανάλογες δράσεις και στηρίζει, επίσης, αντίστοιχες δράσεις άλλων φορέων, καθώς στα ζητήματα αυτά ζητούμενο είναι ο πολλαπλασιασμός των δυνάμεων για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος.

Υποστήριξη του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ

Ειδικότερα, εθελοντικές αιμοδοσίες οργανώθηκαν τακτικά, και κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους μεσούσης της πανδημίας, καθώς οι ανάγκες για αίμα παραμένουν μεγάλες. Για το σκοπό αυτό το ΕΚΠΑ στηρίζει, συνδιοργανώνει και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη διήμερη αιμοδοσία για την υποστήριξη των αναγκών του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ.

Την αιμοδοσία συνδιοργανώνουν, επίσης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Η πρωτοβουλία αυτή εμπίπτει στο πλαίσιο προώθησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. και συγκεκριμένα του Στόχου 3, που προάγει τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας καθώς και του Στόχου 4, που αποσκοπεί στην καλλιέργεια ευαισθητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών μέσω της πρόσβασης στην ποιοτική εκπαίδευση.

Όλα τα προληπτικά μέτρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, λαμβάνονται προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των αιμοδοτών, όπως υποδεικνύεται για την πανδημία. Για τη διαδικασία της αιμοδοσίας μπορείτε να ενημερωθείτε από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Εγγραφή

Οι εθελοντές αιμοδότες καλούνται να εγγραφούν ηλεκτρονικά για μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η αναμονή. Για εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον εν λόγω σύνδεσμο.

Η αιμοδοσία εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης «The Role of the Greek Higher Education Institutions in promoting the SDGs».

Διοργάνωση
  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce-Deree-Alba)
Με την υποστήριξη
  • ACG Center of Excellence for Sustainability – Office of Public Affairs
  • Research Laboratory on Socio-Economic and Environmental Sustainability – AUEB
Υπό την Αιγίδα
  • Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (ACG)
Ημερομηνίες
  • Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021
  • Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021
  • Ώρες: 09:00 – 13:30
Χώρος διεξαγωγής
  • Deree – The American college of Greece – Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή, 15342.
Δείτε επίσης
Απόφαση για σχολεία την επόμενη εβδομάδα-Υποχρεωτικό το τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς 
Νέες οδηγίες χρήσης μάσκας: Συστάσεις στo πλαίσιο της πανδημίας COVID- 19 από το Υπουργείο Υγείας
Επαγγελματικός προσανατολισμός-κορονοϊός: Η σημασία του στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης του COVID-19
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση