Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εθνικός Υμνος στη νοηματική για πρώτη φορά-Video με μαθητές Ειδικού Κωφών-Βαρηκόων Θεσ/νίκης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εθνικός Υμνος στη νοηματική για πρώτη φορά: Από μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου -Λυκείου ΕΑΕ Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης – Video.

Εθνικός Υμνος στη νοηματική

Μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου -Λυκείου ΕΑΕ Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης απέδωσαν για πρώτη φορά τον Εθνικό μας Ύμνο στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Το πραγματικά μοναδικό αυτό video δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021).

Το ξεκίνημα αυτής της ιδέας έγινε πριν από έναν χρόνο και ανήκει σε εκπαιδευτικό του σχολείου κωφών Πεύκης. Κατόπιν ο Σύλλογος επικοινώνησε με την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”, η οποία  βρήκε την ιδέα πρωτότυπη και βοήθησε στο να υλοποιηθεί.

_________________________

Δείτε το ενημερωτικό σημείωμα του Ειδικού Γυμνασίου -Λυκείου ΕΑΕ Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, καθώς και το video
Μαθητές του σχολείου μας αποδίδουν τον Εθνικό Ύμνο στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Το ξεχωριστό βίντεο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021).

Για την ολοκλήρωση του Εθνικού Ύμνου

στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα επιστρατεύθηκε μια 18μελής επιστημονική ομάδα γλωσσολόγων, φιλολόγων, εκπαιδευτικών και δασκάλων νοηματικής, η οποία επεξεργάστηκε επί 3 μήνες γλωσσολογικά και φιλολογικά τα δύο πρώτα τετράστιχα του ύμνου του Διονυσίου Σολωμού.

Θερμά συγχαρητήρια

στη μαθήτριά μας της Β’ Λυκείου Ε.Λ. και τον μαθητή μας της Γ’ Γυμνασίου Χ.Γ. για την υπέροχη απόδοση του Εθνικού μας Ύμνου, με σεβασμό στην παράδοση αλλά και στην ανάδειξη της δύναμης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας!

Δείτε το video

Δείτε επίσης

ΕΚΠΑ: 21 διαδικτυακές ομιλίες για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση
Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306: 24ωρης λειτουργίας | Εγγραφο
Ομάδα εργασίας αποτίμησης νομοθετικού πλαισίου και βελτιωτικών αλλαγών εκπαίδευσης ΑμεΑ ή και ειδικές εκπ/κές ανάγκες

Πριν φύγετε

 Νέο ΦΕΚ με μέτρα κορονοϊού: Από Σάββατο 20.03 έως και Δευτέρα 29.03.2021
ΤΟΜΥ: Προκήρυξη 1.935 θέσεων Νοσηλευτών-Κοινωνικών Λειτουργών-Επισκεπτών Υγείας-Ιατρών
Επαγγελματικός προσανατολισμός-κορονοϊός: Η σημασία του στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης του COVID-19
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση