Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Χορήγηση 20.000 ταξιδιωτικών καρτών σε νέους 18 ετών για ταξίδια εντός της ΕΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η υποβολή αιτήσεων λήγει την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019. Επιλέγονται όσοι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 είναι 18 ετών, όντας παράλληλα πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χάρη στη πρωτοβουλία DiscoverEU, δίνει τη δυνατότητα σε νέους, που στις 31 Δεκεμβρίου 2019  θα είναι 18 ετών, να ταξιδέψουν από 1 έως 30 ημέρες σε όλη την Ευρώπη. Για να γίνουν επιλέξιμοι, οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν  υπηκοότητα ενός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να επιλέξει τουλάχιστον 20.000 νέους που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια.

Υποβολή αιτήσεων

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12.00 (Κεντρικής Ευρώπης). Μια επιτροπή αξιολόγησης θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα επιλέξει τους επιτυχόντες.

Στους νέους που θα επιλεγούν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χορηγήσει ταξιδιωτικές κάρτες για να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Απριλίου 2020 έως τις 31 Οκτωβρίου 2020, για μέγιστο χρονικό διάστημα ενός μήνα. Η μετακίνησή τους θα είναι κατά κανόνα σιδηροδρομικώς.

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Το διάστημα μεταξύ Τετάρτης 8 Ιανουαρίου 2020 και Πέμπτης 23 Ιανουαρίου 2020, όλοι οι υποψήφιοι θα λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα που θα τους ανακοινώνει εάν:

  • επιλέχτηκαν για να ταξιδέψουν («επιλεγμένοι αιτούντες»)
  • δεν επιλέχτηκαν και έχουν συμπεριληφθεί σε εφεδρικό κατάλογο

Μόλις ενημερωθούν οι επιλεγμένοι αιτούντες, ο κατάλογος με τα ονόματά τους θα διαβιβαστεί στον ανάδοχο που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο οποίος θα φροντίσει για τις ταξιδιωτικές κρατήσεις.

Κράτηση εισιτηρίων και ημερομηνιών για το ταξίδι

Οι επιλεγμένοι αιτούντες πρέπει να ξεκινήσουν το ταξίδι τους σε χώρα που είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης χορήγησης. Τα ταξίδια πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον μία χώρα που είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης χορήγησης, και η οποία είναι διαφορετική από το κράτος μέλος αναχώρησης. Οι νέοι μπορούν να ταξιδέψουν για διάστημα από 1 ημέρα έως και ένα μήνα. Το ταξίδι πρέπει να πραγματοποιηθεί μεταξύ 1ης Απριλίου 2020 και 31ης Οκτωβρίου 2020.

Η κράτηση, η αγορά και η διανομή των καρτών για τους επιλεγμένους αιτούντες θα γίνει  αποκλειστικά από τον εξωτερικό ανάδοχο που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι επιλεγμένοι αιτούντες δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να κάνουν κράτηση εισιτηρίων οι ίδιοι ή μέσω πρακτορείου ταξιδίων. Τα ποσά για τα εισιτήρια που θα αγοραστούν απευθείας από τους επιλεγμένους αιτούντες δεν θα επιστραφούν.

Ο ανάδοχος που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επικοινωνήσει με τους επιλεγμένους αιτούντες και θα τους δώσει πρόσβαση σε ένα ηλεκτρονικό δελτίο κράτησης το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν προκειμένου να λάβουν τις κάρτες τους. Ο ανάδοχος θα επιλέξει τις πλέον ανταγωνιστικές και κατάλληλες μεταφορικές εταιρείες.

Μέγιστη αξία των εισιτηρίων ταξιδιού

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ταξιδιωτική κάρτα μόνο για τον προορισμό που έχουν δηλώσει. Τα έξοδα καταλύματος, διατροφής, ασφάλισης, καθώς και κάθε επιπλέον κόστος ταξιδιού ή άλλα έξοδα σχετικά με το ταξίδι θα καλυφθούν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Ο βασικός κανόνας είναι ότι κάθε επιλεγμένος συμμετέχων δικαιούται ένα εισιτήριο μέγιστης αξίας  258 ευρώ.

Αρμόδιοι επικοινωνίας:

Nathalie VANDYSTADT (+3222967083)

Joseph WALDSTEIN (+3222956184)

Ερωτήσεις του κοινού: Europe Direct 0080067891011 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

___________________

Δείτε επίσης

3771 Υποτροφίες ΙΚΥ: Σε φοιτητές Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων
Σεμινάριο Σχολικών Νοσηλευτών: Διαχείριση Διαβήτη Τύπου 1 στο Σχολείο – 24/11/2019 – Θεσ/νίκη
Ιστορία και Εκπαίδευση: 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο στη Λαμία – 22 έως 24/11/2019
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Συνέδριο για την επιμόρφωση των προσφύγων και μεταναστών
___________________

Δείτε ακόμη

Ιδιαίτερες και ιδιωτικές σεξουαλικές στιγμές παιδιών ΑΜΕΑ: Εσπερίδα στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου
Προκήρυξη 31 θέσεων υποψηφίων διδακτόρων: Στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας
Συνέδριο στην Κρήτη: Ερευνώ, Διδάσκω, Μαθαίνω – 8 έως 10 Μαΐου 2020 στο Ηράκλειο
Ημερίδα για την κλιματική αλλαγή: 19/11/2019 στο ΥΠΑΙΘ – Ζωντανή Μετάδοση μέσω ΠΣΔ
Θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων: Αιτήσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση