Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός καινοτομίας στην κυκλική οικονομία: Με τη σφραγίδα του Τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός καινοτομίας: Στην περυσινή διοργάνωση η Ελληνική ομάδα υπό τον Καθηγητή Κ. Βοργιά κατέκτησε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό BISC-E.

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός καινοτομίας

Η εκπαίδευση και η ανάδειξη καινοτομιών στη βιο-βασισμένη κυκλική οικονομία είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΒΒΙ (Οργανισμός που υποστηρίζει τις βιομηχανίες με βιο-βασισμένα προϊόντα).

Πρώτη θέση του Τμήμα Βιολογίας ΕΚΠΑ

Στο πλαίσιο αυτό, στην περυσινή διοργάνωση η Ελληνική ομάδα υπό τον Καθηγητή Κ. Βοργιά του Τμήματος Βιολογίας κατέκτησε την πρώτη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό BISC-E και φέτος αναλαμβάνει την εθνική και πανευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στόχος διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός BISC-E έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει ομάδες νέων φοιτητών που θα παρουσιάσουν πρώτα σε εθνικό επίπεδο καινοτόμες βιο-βασισμένες λύσεις και ο πρώτος νικητής κάθε χώρας θα διαγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με χρηματικό έπαθλο αλλά και διάχυση της ιδέας στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο.

Σε ποιους απευθύνεται

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι/ες έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τέσσερα έτη σπουδών στο πεδίο των εφαρμοσμένων επιστημών. Τα μέλη κάθε ομάδας μπορούν να προέρχονται από διαφορετικά Ιδρύματα και από διαφορετικές επιστημονικές περιοχές.

Το έπαθλο

Η συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό επιτρέπει στους συμμετέχοντες να έλθουν σε επαφή με πολλά αντικείμενα που έχουν να κάνουν με τη βιο-βασισμένη κυκλική οικονομία. Τους δίνεται παράλληλα η δυνατότητα να δημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες στο συγκεκριμένο πεδίο, παρουσιάζοντάς τες μπροστά σε μια επιτροπή ειδικών.

Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ και θα κληθεί να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον ευρωπαϊκό τελικό.

Σημαντικές ημερομηνίες

31 Μαρτίου 2021: Λήξη προθεσμίας εγγραφής.

15 Απριλίου 2021: Έναρξη διαγωνισμού με όλες τις συμμετέχουσες ομάδες.

15 Ιουνίου 2021: Αποστολή των παρουσιάσεων κάθε ομάδας καθώς και των απαραίτητων εγγράφων που υποστηρίζουν τις εργασίες κάθε ομάδας.

25 Ιουνίου 2021: Τελική παρουσίαση ιδεών και διεξαγωγή του εθνικού τελικού.

Φθινόπωρο 2021: Διεξαγωγή του ευρωπαϊκού τελικού (εκκρεμεί η τοποθεσία στην οποία θα λάβει χώρα ο τελικός).

Περαιτέρω πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τον Καθηγητή Κ. Βοργιά στο cvorgias@biol.uoa.gr για τυχόν ερωτήσεις.

Βρείτε εδώ το φυλλάδιο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε επίσης
Σύγκλητος ΕΚΠΑ προς ΥΠΑΙΘ: Αµεση έναρξη διενέργειας κλινικών, πρακτικών, εργ/κών ασκήσεων και Μεταπτυχιακών
ΕΚΠΑ: 21 διαδικτυακές ομιλίες για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση
Εαρινό εξάμηνο ΑΕΙ εξ αποστάσεως: Εισήγηση της επιτροπής Ειδικών-Κατ οίκον παράδοση συγγραμμάτων
100 Υποτροφίες Στέγης σε προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση