Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΒΠ απόφοιτοι ΙΕΚ: Ενα πεδίο στο ΟΠΣΥΔ για το πτυχίο – Ανάγκη ενημέρωσης των ΠΔΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΒΠ απόφοιτοι ΙΕΚ: Ενα πεδίο στο ΟΠΣΥΔ για καταχώριση πτυχίου όπου καταχωρείται η Πιστοποίηση και όχι το ΒΕΚ. Ανάγκη ενημέρωσης των ΠΔΕ.

ΕΒΠ απόφοιτοι ΙΕΚ: Ενα πεδίο στο ΟΠΣΥΔ για καταχώριση πτυχίου- Ανάγκη ενημέρωσης των ΠΔΕ

Με τη νέα τροποποίηση που έγινε στο ΟΠΣΥΔ μπήκε μόνον ένα πεδίο για τα πτυχία ΙΕΚ του ΕΒΠ, ενώ προηγουμένως υπήρχαν τα πεδία Πιστοποίησης και ΒΕΚ, κι αυτό γιατί η προκήρυξη του ΑΣΕΠ ζητά μόνο την Πιστοποίηση.

Ωστόσο σε κάποιους συναδέλφους ΕΒΠ εμφανίζεται η ημερομηνία κτήσης της ΒΕΚ και όχι της Πιστοποίησης, που σημαίνει πως είναι λάθος και χρειάζεται να γίνει τροποποίηση στην Υποενότητα 3 της Αίτησης Κατάθεσης Δικαιολογητικών.

Το πρόβλημα

Το πρόβλημα όμως που προκύπτει είναι με ποιο τρόπο θα ενημερωθούν συνάδελφοι ΕΒΠ που μέχρι εχθές έβλεπαν και τις δύο ημερομηνίες και δεν έχουν διαπιστώσει το λάθος, ενώ οι αιτήσεις ήδη ξεκίνησαν.

Προσοχή

Γι αυτό το λόγο καλούμε τους υποψηφίους ΕΒΠ – ΙΕΚ να εισέρχονται στο ΟΠΣΥΔ και να τσεκάρουν αν η ημερομηνία κτήσης πτυχίου είναι η ημερομηνία της Πιστοποίησης και όχι της ΒΕΚ.

Πρόταση προς ΥΠΠΕΘ

Η πρόταση μας δε προς το Υπουργείο είναι, πως πρέπει να ενημερωθούν άμεσα οι ΠΔΕ, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να ζητούν να τσεκάρουν οι συνάδελφοι αν είναι ορθή η καταγραφή και ακόμα κι αν έχουν καταθέσει την Αίτηση να τους λένε να κάνουν συμπληρωματική.

Οι Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ

Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλης Βούγιας

Δείτε επίσης

Αιτήσεις διορισμών ΕΕΠ – ΕΒΠ: Τα απαραίτητα πρώτα 7 βήματα

Διευκρινήσεις σχετικά με τις αιτήσεις για ένταξη σε Πίνακες ΑΣΕΠ – Μέρος Α

Διευκρινήσεις για αιτήσεις ένταξης σε Πίνακες για μόνιμους διορισμούς – Μέρος Β

Προκήρυξη ΕΕΠ και ΕΒΠ: ΦΕΚ με τη διαδικασία αιτήσεων για διορισμό

ΕΕΠ – ΕΒΠ αιτήσεις: Πρόσκληση για υποβολή δικαιολογητικών στις ΠΔΕ – Από 08/05 έως 07/06/2019

Υποβολή δικαιολογητικών εκπαιδευτικών για διορισμούς: Από 2 έως 30 Μαΐου στις Δ/νσεις Εκπ/σης – Προκήρυξη ΑΣΕΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση