Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ευρωπαϊκό Ετος Νεολαίας: Αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ευρωπαϊκό Ετος Νεολαίας: Αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας-Οι νέοι μοιράστηκαν ιδέες-Το Ευρωπαϊκό Ετος Νεολαίας 2022 θα τους δώσει την ευκαιρία για επανέναρξη μετά την πανδημία. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μια διαδικτυακή έρευνα από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου 2021, προκειμένου οι νέοι να μοιραστούν τις ιδέες τους και να βοηθήσουν στη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας.

Η Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

Το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας θα συνδιαμορφωθεί μαζί με τους νέους. Ως μέρος της διαδικασίας συνδιαμόρφωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μια διαδικτυακή έρευνα από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου 2021, προκειμένου οι νέοι να λάβουν τον λόγο, να μοιραστούν τις ιδέες τους και να βοηθήσουν στη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας.

Η έρευνα έλαβε σχεδόν 5.000 απαντήσεις,

οι οποίες προήλθαν από κάθε γωνιά της Ευρώπης και όχι μόνο. Από την έρευνα προκύπτει η ψυχολογική κούραση των νέων από την πανδημία και η πρόθεσή τους να αξιοποιήσουν στο έπακρο το 2022.

Το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 θα τους δώσει την ευκαιρία για επανέναρξη μετά την πανδημία.

Οι περισσότερες απαντήσεις

προήλθαν από νέους μεταξύ 18 και 24 ετών, που ζουν σε πόλεις ή κωμοπόλεις και χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία νέων.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες,

η πλειοψηφία των οποίων ήταν γυναίκες, απάντησαν ότι Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για τη νεολαία, μια ευκαιρία για τους νέους να συμμετάσχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι περισσότεροι από αυτούς αναμένουν αλληλεπιδράσεις

με άλλους Ευρωπαίους μέσω διασυνοριακών δραστηριοτήτων, εκπαιδεύσεων, ανταλλαγής εμπειριών και πολιτισμού και πανευρωπαϊκών φεστιβάλ ή μεγάλων εκδηλώσεων.

Όσον αφορά τις θεματικές του Έτους,

οι περισσότεροι ερωτηθέντες επέλεξαν «Εκπαίδευση και κατάρτιση» (63,6%), «Κλιματική αλλαγή/περιβάλλον» (59,8%), «Υγεία/ψυχική υγεία» (56,1%), «Κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς, συμπεριλαμβανομένου του φύλου, κατά των διακρίσεων» (48,12%).

Οι τρεις πρώτες χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα

ήταν η Ελλάδα (ποσοστό συμμετοχής 37,11%), η Ιταλία και η Ισπανία. Η νεολαία της χώρας μας ανταποκρίθηκε θεαματικά με εντυπωσιακή διαφορά από τη δεύτερη σε ποσοστό συμμετοχής Ιταλία, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας Αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας στην αγγλική γλώσσα

Δείτε επίσης

Δίκτυο Ευρυδίκη: Δημοσίευση νέας ηλεκτρονικής έκδοσης
Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμόρφωση εκπαιδευτικών-ΕΕΠ γενικής και ειδικής αγωγής
Πλατφόρμα iepX-Ειδική Αγωγή: Δευτέρα 13.12.2021 ξεκινούν οι εγγραφές για παρακολούθηση μαθημάτων
Οδηγός Erasmus+ 2022: Εμπεριστατωμένος κατάλογος με τις ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα
Συνέδριο ΙΕΠ-ΕΒΕ: Αναζητώντας τη γνώση: Τα σχολικά εγχειρίδια στο Ελληνικό Κράτος-17 έως 19.12.2021
Εμφυλη βία-ισότητα φύλων: Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος από το ΥΠΑΙΘ
Ενταξη 426 έργων σε σχολεία μέσω Δήμων και Πανεπιστήμια: Ορθή επανάληψη απόφασης Υπουργού Παιδείας

Πριν φύγετε

 Φόρεσαν χειροπέδες σε Διευθυντή σχολείου “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” και τον οδήγησαν σε Αστυνομικό Τμήμα!
Share.

About Author

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Leave A Reply