Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εξαίρεση για υπηρεσιακές μεταβολές από το ΣτΕ: Aύριο η Γνωμοδότηση της Τριμελούς Επιτροπής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξαίρεση για υπηρεσιακές μεταβολές από το ΣτΕ: Aύριο η Γνωμοδότηση της Τριμελούς Επιτροπής σύμφωνα με ενημέρωση των Αιρετών του ΠΥΣΠΕ  Ηρακλείου Κρήτης, Γιώργου Μακράκη και Γρηγόρη Γιαμαλάκη.

Εξαίρεση για υπηρεσιακές μεταβολές

Αύριο τελικά θα κοινοποιηθεί η Γνωμοδότηση της Τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 28 παρ. 4 ν. 2190/1994 του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), στην οποία αιτήθηκε την κατ’ εξαίρεση, από τις εκλογικές απαγορεύσεις, διενέργεια των πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών εκπαιδευτικού προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης, με την έκδοση των απαραίτητων πράξεων/αποφάσεων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με το με αριθμό πρωτ. 62SO7/E2/6-6-2O23 έγγραφό του.

Αυτή την ενημέρωση είχαμε από τους Αιρετούς του ΠΥΣΠΕ  Ηρακλείου Κρήτης, Γιώργο Μακράκη και Γρηγόρη Γιαμαλάκη, σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό τους σημείωμα, το οποίο και παραθέτουμε ακολούθως.

Το ενημερωτικό σημείωμα των Αιρετών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται, πιθανόν σήμερα ή αύριο, η εξαίρεση από το ΣτΕ για τις υπηρεσιακές μεταβολές. Σε αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για τις πολυαναμενόμενες τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, όπως:

– Αποτελέσματα οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών.

– Πρόσκληση δήλωσης και τοποθετήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2022, συναδέλφων που έχουν ζητήσει μετάθεση εντός ΠΥΣΠΕ και των συναδέλφων που έχουν έρθει με μετάθεση από άλλο ΠΥΣΠΕ.

– Έπειτα από τα παραπάνω θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις λειτουργικές υπεραριθμίες και τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ.

Οι αιρετοί Πυσπε Ηρακλείου, Γιώργος Μακράκης και Γρηγόρης Γιαμαλάκης

___________________________

Σχετικά με την αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών

Το ΥΠΑΙΘ με το υπ. αριθμ. πρωτ. 65675/Ε2/12-6-2023 έγγραφό, το οποίο απέστειλε στις ΠΔΕ/ΔΙΠΕ/ΔΙΔΕ, γνωστοποιεί σχετικά με την αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο ότι:

Δείτε αναλυτικά εδώ

Δείτε σχετικά

Νέα εγκύκλιος αναστολής προσλήψεων και υπηρ. μεταβολών-ανάκλησης αδειών και αδειών εκλογών 25ης.06.2023 

Υπηρεσιακές μεταβολές-εκλογές 2023: Οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας μετά την απόφαση της επιτροπής του ΣτΕ 

Δείτε επίσης

 Οριστικοί Πίνακες 3ΕΑ και 2ΕΑ/2022: Πότε θα εκδοθούν σύμφωνα με το ΑΣΕΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση