Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εξετάσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Aνοίγει το θέμα του εκσυγχρονισμού τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξετάσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Aνοίγει το θέμα του εκσυγχρονισμού τους από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ κα Γεωργία Ρεμπούτσικα – Συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων κο Κόκκο – Ανακοίνωση ΕΟΠΠΕΠ.

Εξετάσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ ανοίγει το θέμα σταδιακού εκσυγχρονισμού των Εξετάσεων Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, κα Γεωργία Ρεμπούτσικα, μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση για την έναρξη των αιτήσεων πιστοποίησης κομμωτών και τεχνιτών περιποίησης άκρων, ανοίγει διάλογο για την πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων με ολιστική προσέγγιση, βάζοντας στο τραπέζι, παράλληλα με τις εξετάσεις και τη συζήτηση για την αλλαγή του σχετικού θεσμικού πλαισίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΠΕΠ

Με αφορμή την πρόσφατη συμμετοχή της κας Ρεμπούτσικα στο 8ο Συνέδριο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, με θέμα: «Μάθηση και Αλλαγή» που διεξήχθη, ψηφιακά, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ ανακοίνωσε τη βούλησή της να προχωρήσει στις επικείμενες εξετάσεις πιστοποίησης με πιο απλοποιημένες εξεταστικές διαδικασίες, υπέρ των υποψηφίων. Στόχος είναι η περαιτέρω ψηφιακή ενίσχυση όλων των διαδικασιών και των εξετάσεων που διενεργεί ο ΕΟΠΠΕΠ.

Στο πλαίσιο αυτό η Διευθύνουσα Σύμβουλος, κα Ρεμπούτσικα, ξεκινώντας έναν κύκλο συζητήσεων με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη συναντήθηκε με στελέχη του ΕΟΠΠΕΠ με τον πρόεδρο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, κ. Κόκκο. Στη συζήτηση τέθηκαν από τη Διευθύνουσα όλα τα θέματα της πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων προϋποθέσεων συμμετοχής των υποψηφίων στη διαδικασία, των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών διαδρομών που θα γίνονται αποδεκτές, του εκσυγχρονισμού της τράπεζας θεμάτων και τη δυνατότητα διαμόρφωσης ενός ευέλικτου σχήματος πιστοποίησης με επαναλαμβανόμενες τακτικές εξετάσεις.

Δείτε επίσης

Πρόγραμμα SynAir-G: Ερχεται να αντιμετωπίσει τη χαμηλή ποιότητα αέρα στα σχολεία 

Σχολικό Ημερολόγιο 2023-24 από το Δίκτυο Ευρυδίκη-The Organisation of School Time in Europe 

Αποτίμηση των έως σήμερα προσλήψεων αναπληρωτών: Aπό πού θα είναι και που θα διατεθούν οι πιστώσεις της Β2 Φάσης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση