“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Φάκελοι ΕΕΠ ΚΕΣΥ: Διατηρούνται στις ΠΔΕ και όχι στα ΚΕΣΥ | Να διορθωθεί η Εγκύκλιος Μεταθέσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φάκελοι ΕΕΠ ΚΕΣΥ: Διατηρούνται στις ΠΔΕ και όχι στα ΚΕΣΥ | Να διορθωθεί η Εγκύκλιος Μεταθέσεων για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη διαδικασία.

Φάκελοι ΕΕΠ ΚΕΣΥ: Διατηρούνται στις ΠΔΕ και όχι στα ΚΕΣΥ | Να διορθωθεί η Εγκύκλιος Μεταθέσεων

Λέει η Εγκύκλιος Μεταθέσεων…

“Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή ΚΕΣΥ, αν κατά την «παραλαβή» των οριστικοποιημένων αιτήσεων μετάθεσης των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο σύστημα e-Datacenter, διαπιστώσουν λάθη/παραλείψεις ή αναντιστοιχίες σε σχέση με τον διατηρούμενο φάκελό του στην υπηρεσία τους, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ενδιαφερόμενο με κάθε πρόσφορο μέσο για την διόρθωσή του”.

Τα παραπάνω αναφέρονται στην Παράγραφο 2.3.2. της Εγκυκλίου Μεταθέσεων, την οποία εξέδωσε το Αυτοτελές Τμήμα Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας, την Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019.

Ομως δεν υπάρχουν φάκελοι στα ΚΕΣΥ εδώ και 6 μήνες…

Σύμφωνα όμως με την παράγραφο 2, του άρθρου 2 του Ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας των ΚΕΣΥ(211076 /ΓΔ4/06-12-2018):

“…οι φάκελοι υπηρεσιακών μεταβολών του ανωτέρω προσωπικού, καθώς και του διοικητικού προσωπικού, διατηρούνται στο Τμήμα Προσωπικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης”.

Να διορθωθεί η Εγκύκλιος για να μην έχουν πρόβλημα οι συνάδελφοι

Εξ αυτού του λόγου καλούμε το Αυτοτελές Τμήμα Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας, να προβεί στην ανακοινοποίηση της Εγκυκλίου των Μεταθέσεων, αντικαθιστώντας το εσφαλμένο “ΚΕΣΥ”, στη θέση του παραλήπτη των ηλεκτρονικών μηνυμάτων των υποψηφίων για Μετάθεση μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ, με το ορθό “Τμήμα Προσωπικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης”.

Κι αυτό πρέπει να γίνει σύντομα, πριν οι συνάδελφοι αρχίσουν να στέλνουν αιτήσεις στα ΚΕΣΥ, τα οποία εκτός του ότι δεν διατηρούν πια φακέλους του προσωπικού, είναι αμφίβολο και για το αν έχουν πρόσβαση ή αν νομιμοποιούνται να έχουν πρόσβαση, ως διαχειριστές, στο e-datacenter.

Βασίλης Βούγιας
Βασίλης Βούγιας
Δείτε ακόμη

Εγκύκλιος Μεταθέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ για το 2019

Οργανικά Κενά ΕΕΠ και ΕΒΠ ανά ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ 2019

Αιτήσεις Μετάθεσης: Πότε και πώς υποβάλλονται από τα μόνιμα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση