Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΦΕΚ-ΔΥΕΠ: Ιδρύθηκαν για το 2022-23 με Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΦΕΚ-ΔΥΕΠ: Ιδρύθηκαν για το 2022-23 με Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή – Εν αναμονή, σύμφωνα με τον ΠΑΣΑΔ, του ΦΕΚ ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής (ΖΕΠ) και της Εγκυκλίου για την καταγραφή των κενών της Παράλληλης Στήριξης.

ΦΕΚ-ΔΥΕΠ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 4032/29-7-2022 η Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέττας Μακρή με την οποία ιδρύονται, για το 2022-23, οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ) και καθορίζονται οι σχολικών μονάδων εντός των οποίων θα λειτουργούν οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ).

Για την Απόφαση ελήφθησαν υπόψη μεταξύ άλλων οι εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις οποίες προτείνονται σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε εγγύτητα με τα κέντρα ή/και τις δομές φιλοξενίας και έχουν διαθέσιμες και κατάλληλες αίθουσες.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) τώρα αναμένεται το αντίστοιχο ΦΕΚ Ίδρυσης για τις Τάξεις Υποδοχής (ΖΕΠ), όπως και η Εγκύκλιος για την καταγραφή των κενών της Παράλληλης Στήριξης από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
“Ευελπιστούμε”,  αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΑΔ, “ότι όλα τα προγράμματα θα συμπεριληφθούν στην Α Φάση Προσλήψεων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, όπως τονίσαμε και στην επιστολή που στείλαμε στο Υπουργείο Παιδείας”.
Αναλυτικά η Απόφαση για τις ΔΥΕΠ

Αριθμ. Φ1/90023/ΑΔ/Δ1

Ίδρυση Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ). Καθορισμός των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2022-2023, εντός των οποίων θα λειτουργούν οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ).

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

…αποφασίζουμε

Την ίδρυση Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) και καθορίζουμε τις σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2022-2023, εντός των οποίων θα λειτουργήσουν οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) ανά Κέντρο/Δομή Φιλοξενίας, όπως αναφέρονται στους πίνακες που ακολουθούν:

Δείτε σε μορφή pdf την Απόφαση ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Προσλήψεις από προσωρινούς πίνακες: Τι προβλέπεται, όταν θα εκδοθούν οριστικοί, για όσους δεν θα δικαιούνται πρόσληψη 

ΦΕΚ: Σχολικές μονάδες νέου ολοήμερου σχολείου 

Διορισμοί 2022 και προσλήψεις αναπληρωτών 2022-23: Τι περιμένουμε | Ημερομηνίες 

Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΣΜΕΑΕ-ΤΕ: Υποστήριξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπ/κές ανάγκες, σχ. έτος 2022-23 | Οδηγός υλοποίησης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση