Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Φίλης για διορισμούς και Κυβέρνηση: Το κάνετε με το ζόρι – 20 σημεία κριτικής για την Παιδεία | video

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φίλης για διορισμούς και Κυβέρνηση: Ξέρουμε ότι το κάνετε με το ζόρι – 20 σημεία κριτικής του Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, των Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης για την Παιδεία.

Φίλης για διορισμούς και Κυβέρνηση: Ξέρουμε ότι το κάνετε με το ζόρι – 20 σημεία κριτικής για την Παιδεία | video

Σε 20 σημεία στάθηκε ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για την Παιδεία, σήμερα στη Βουλή.

Σε ένα εξ αυτών, για τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, αναγνώρισε ότι αποτελεί θετικό βήμα η  απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει την διαδικασία υλοποίησης των 4.500 διορισμών, οι οποίοι είχαν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα υπόλοιπα 19 η κριτική του Τομεάρχη Παιδείας ήταν σφοδρή, αναφέροντας πως:

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι και οι ανησυχίες με το άκουσμα των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης και πως ετοιμάζεται ολομέτωπη επίθεση Θατσερικού τύπου στο Δημόσιο σχολείο.

Δείτε το video με την Ομιλία του Νίκου Φίλη

Δείτε τα 20 σημεία της ομιλίας Φίλη επιγραμματικά

1. Σωστή η απόφαση να πραγματοποιήσετε τις 4500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή που δρομολόγησε η κυβέρνησή μας.

Ακυρώνεται έτσι στην πράξη η πολιτική σας για 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις.

Η πίεση που σας ασκήσαμε προεκλογικά έπιασε τόπο και ξέρουμε ότι το κάνετε με το ζόρι.

2. Ομως δεν δεσμεύεστε για τις υπόλοιπες 10500 προσλήψεις που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς, την ώρα που μόνο φέτος θα προσλάβουμε 37000 αναπληρωτές για να λειτουργήσουν τα σχολεία.

3. Δεν μας λέτε αν είναι και δικός σας στόχος, αυτός που εμείς έχουμε διακηρύξει, να φτάσουν δηλαδή στο 5% οι δαπάνες για την Παιδεία μέχρι το τέλος της τετραετίας.

4. Αποκόψατε την Ερευνα από το Υπουργείο Παιδείας και την εντάξατε στο Υπουργείο Οικονομίας.

5. Διαπράξατε επιπολαιότητες όπως αυτή με την παράταση υποβολής του Μηχανογραφικού.

6. Προχωρήσατε σε πελατειακές ρυθμίσεις όπως αυτή η πρόσφατη για τις αποσπάσεις από τη μια Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην άλλη (ΠΥΣΠΕ- ΠΥΣΔΕ).

7. Ακατανόητη η Εγκύκλιος με την οποία ακυρώνετε την διαδικασία απόδοσης οργανικών θέσεων στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.

8. Διοικητικό χάος αυτό που επικρατεί μετεκλογικά στο Υπουργείο Παιδείας.

9. Δεν ξεκαθαρίζετε τη θέση σας για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

10. Κάνετε παιχνίδι στο ζήτημα της εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

11. Υπαγάγετε το αρμόδιο Τμήμα Μαθητείας της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης.

Αυτό οδηγεί την Μαθητεία σε αποκλεισμό από το φυσικό της χώρο που είναι τα Επαγγελματικά Λύκεια.

12. Δεν δεσμεύεστε για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και για την εκπαίδευση στις φυλακές.

13. Θα μεταφέρετε τα σχολεία των Φυλακών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

14. Το ίδιο θα κάνετε και με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων;

15. Θα καταργήσετε το Ασυλο και η Αστυνομία θα μπορεί να παρεμβαίνει ακόμη και με ένα «ανώνυμο» τηλεφώνημα.

16. Η σημερινή νομοθεσία, με βάση διατάξεις της κυρίας Γιαννάκου, προστατεύει το Άσυλο από πράξεις ανομίας, αλλά δεν το καταργεί.

17. Ετοιμάζεστε να προχωρήσετε στο σύστημα κουπόνια στην εκπαίδευση και σε μια ολομέτωπη επίθεση Θατσερικού τύπου στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς.

18. Φέρτε την ίδια την κυρία Διαμαντοπούλου στην κυβέρνηση, όπως φέρατε τον κ. Χρυσοχοΐδη, κι όχι να κυβερνά η κυρία Διαμαντοπούλου μέσω αντιπροσώπων.

19. Σπεύσατε σε διαβεβαιώσεις προς την Εκκλησία, που ανοίγουν ορέξεις στους σκοταδιστικούς κύκλους να εισβάλουν ξανά στα σχολεία.

20. Ολα αυτά απειλούν να τινάξουν στον αέρα τον προγραμματισμό που σας παραδώσαμε «με το κλειδί στο χέρι» και όλες τις αναγκαίες πιστώσεις για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο.

Δείτε την αποδελτίωση ολόκληρης τη ομιλίας του Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη

Δείτε ακόμη:

Προγραμματικές Πρωθυπουργού: Διορισμοί στην Ειδική, στο Περιστέρι το 1ο Πρότυπο, κατάργηση Ασύλου, σύνδεση Παιδείας με Οικονομία

Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: Στον Ρ/Σ 104,9 FM για Διορισμούς, Τριτοβάθμια, Βάσεις εισαγωγής

Προσλήψεις διετίας αναπληρωτών ΕΕΠ – ΕΒΠ και διορισμοί: Εγγραφα και Πίνακες Υπ. Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση