Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Φίλης για προβλήματα πλατφόρμας Διευθυντών: “Νέο επιτελικό φιάσκο των “αρίστων” του Yπ. Παιδείας”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φίλης για προβλήματα πλατφόρμας Διευθυντών: “Νέο επιτελικό φιάσκο των “αρίστων” του Yπουργείου Παιδείας” – Η δήλωση του Τομεάρχη Παιδείας και Βουλευτή Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Φίλης για προβλήματα πλατφόρμας Διευθυντών

Σε δήλωση προέβη ο κος Νίκος Φίλης, Τομεάρχης Παιδείας και Βουλευτής Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην διαδικτυακή εφαρμογή για την δήλωση επιλογής σχολικών μονάδων από τους υποψήφιους Διευθυντές.

Ο κος Φίλης, μιλά για “νέο επιτελικό φιάσκο των “αρίστων” του Υπουργείου Παιδείας” και ζητά λύση στο ζήτημα, με παράταση του χρόνου υποβολής των αιτημάτων, χωρίς να θίγεται το αδιάβλητο της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Υπενθυμίζουμε πως δόθηκε Παράταση προθεσμίας στη δήλωση προτίμησης, σύμφωνα με Ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κου Αλέξανδρου Κόπτση – Δείτε αναλυτικά εδώ

Ακολουθεί η δήλωση

Νέο επιτελικό φιάσκο των “αρίστων” του υπουργείου Παιδείας

Δήλωση του Νίκου Φίλη, τομεάρχη Παιδείας και βουλευτή Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Έχει χαθεί το μέτρημα με τα αλλεπάλληλα επιτελικά λάθη της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Από τις μάσκες-αλεξίπτωτα μέχρι το “κρασάρισμα” της τηλεκπαίδευσης, από τη διαρκή κοπτορραπτική σε νόμους και αλληλοαναιρούμενες εγκυκλίους μέχρι τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου που δεν μπορούν να υποστηρίξουν στοιχειώδεις διοικητικές λειτουργίες.

Τελευταίο φιάσκο το σοβαρότατο τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην διαδικτυακή εφαρμογή για την δήλωση επιλογής σχολικών μονάδων από τους υποψήφιους διευθυντές. Mε αποτέλεσμα πολλοί διευθυντές και διευθύντριες να μην μπορούν να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους εντός της διοικητικά καθορισμένης προθεσμίας. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 11 Απριλίου η εφαρμογή που προηγουμένως “σερνότανε” σταμάτησε να λειτουργεί.

Αυτά είναι τα νέα κατορθώματα των αρίστων, της κυρίας Κεραμέως και των συνεργατών της. Οι οποίοι απασχολημένοι με το μαγείρεμα της βαθμολογίας των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ για στελέχη εκπαίδευσης ή με το νέο πραξικόπημα στην εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια, άφησαν στην τύχη τους τα διοικητικά τους καθήκοντα και τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου να υπολειτουργούν.

Τουλάχιστον, έστω και την τελευταία στιγμή, ας σοβαρευτούν και ας δώσουν την πρέπουσα λύση με παράταση του χρόνου υποβολής των αιτημάτων, χωρίς να θίγεται το αδιάβλητο της συγκεκριμένης διαδικασίας. Και λέμε της συγκεκριμένης γιατί όλα όσα έγιναν με την επιλογή συμβούλων εκπαίδευσης και διευθυντών σχολείων συνιστούν σε πάμπολλές περιπτώσεις μια διαδικασία απολύτως διαβλητή.

Μια ακόμη μαύρη σελίδα που έγραψε η κυρία Κεραμέως στο χώρο της εκπαίδευσης. Από αυτή τη διαρκή ντροπή, την υποβάθμιση και τη διάλυση θα απαλλάξει σύντομα το χώρο της εκπαίδευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δείτε επίσης

Ανάληψη υπηρεσίας Διευθυντών σχολικών μονάδων: H Τροπολογία-Ρύθμιση και για συμπλήρωση ωραρίου 

Ωράριο υποψηφίων Διευθυντών: Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας | Εγγραφο 

Νέοι διευθυντές σχολείων: Τελικοί Πίνακες-Δηλώσεις προτίμησης-Τοποθετήσεις-Ανάληψη υπηρεσίας 

Οριστικός πίνακας διευθυντών Εκκλησιαστικών Σχολείων: Η Απόφαση και ο Πίνακας 

Επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων: Τα ΦΕΚ των Υπ. Αποφάσεων με τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης

Τοποθέτηση Συμβούλων Εκπαίδευσης Αττικής, Δυτ. Ελλάδας, Θεσσαλίας, Στερ. Ελλάδας-Ανάληψη υπηρεσίας 7 έως 13.04.2023 

Οδηγίες αξιολόγησης εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ Αττικής-Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας | Χρονοδιάγραμμα 

Κλείνει η Βουλή με την ψήφιση ν/σ του Υπ. Εσωτερικών: Πότε θα έχουμε ξανά νομοθετικό έργο | Χρονοδιάγραμμα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση