Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Φίλης για ρύθμιση εισοδημάτων μελών ΔΕΠ: “Oι ασυνεπείς οφειλέτες επιβραβεύονται και απαλλάσσονται”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φίλης για ρύθμιση εισοδημάτων μελών ΔΕΠ: “Oι ασυνεπείς οφειλέτες επιβραβεύονται και απαλλάσσονται των υποχρεώσεών τους”.

Φίλης για ρύθμιση εισοδημάτων μελών ΔΕΠ

Σε δήλωση αναφορικά με την Τροπολογία “Ρυθμίσεις σχετικά με τη διαδικασία απόδοσης της κράτησης επί των εισοδημάτων των μελών ΔΕΠ από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας”, προέβη ο Τομεάρχη; Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης.

Ο Βουλευτής θεωρεί πως με την εν λόγω ρύθμιση

“οι ασυνεπείς οφειλέτες επιβραβεύονται και απαλλάσσονται των υποχρεώσεών τους για μια κρίσιμη ενδεκαετία (1999-2009), δηλαδή, την περίοδο των “παχιών αγελάδων” και ενθυλακώνουν τα σχετικά ποσά εις υγείαν των κορόιδων-συναδέλφων τους που έχουν τακτοποιήσει κανονικά τις οφειλές τους”. 

_____________

Δείτε τη δήλωση

“O επιτελικός νομοθετικός κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται.

Όπως επισημάναμε στη Βουλή ενώ συζητούνταν νομοσχέδιο για την Παιδεία η κυρία Κεραμέως κατέθετε εκτενή τροπολογία για την Παιδεία σε διπλανή αίθουσα όπου συζητούνταν άσχετο με την εκπαίδευση σχέδιο Νόμου για το…Κτηματολόγιο!

Στην αντικοινοβουλευτική αυτή νομοθετική παρέμβαση περιλαμβάνεται όμως και κάτι που δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί “ντροπολογία”.

Πρόκειται για

την προκλητική και ρουσφετολογική απόφαση της υπουργού Παιδείας να χαρίσει σε μέλη ΔΕΠ και “μεγαλοκαθηγητές” με τεράστια πολλές φορές εισοδήματα, το σύνολο ή μέγα μέρος  των οικονομικών υποχρεώσεών τους απέναντι στα Πανεπιστήμιά τους, από άσκηση ελευθερίου επαγγέλματος.

Παρά το γεγονός ότι

με αλλεπάλληλες ρυθμίσεις του παρελθόντος, είχε καλώς ή κακώς  μειωθεί  σημαντικά η σχετική οικονομική υποχρέωση  και κατέληξε  στο ελάχιστο του 7% επί των καθαρών τους εσόδων, αρκετοί από τους κυρίους αυτούς δεν τακτοποίησαν τις οικονομικές τους οφειλές,  πίεσαν την κυβέρνηση της ΝΔ για την πλήρη εξάλειψη της οφειλής τους και η πάντα πρόθυμη όταν πρόκειται για “εξυπηρετήσεις” κυρία Κεραμέως ενέδωσε.

Να σημειωθεί ότι το 1997 η υποχρέωση αυτή ανέρχονταν στο 30% των ακαθάριστων εσόδων τους, ενώ το 2000 ορίστηκε στο 15%.

 Έτσι, οι ασυνεπείς οφειλέτες

επιβραβεύονται και απαλλάσσονται των  υποχρεώσεών τους για μια κρίσιμη ενδεκαετία (1999-2009), δηλαδή, την περίοδο των “παχιών αγελάδων” και ενθυλακώνουν τα σχετικά ποσά εις υγείαν των κορόιδων-συναδέλφων τους που έχουν τακτοποιήσει κανονικά τις οφειλές τους.

Χωρίς μάλιστα στους δεύτερους να επιστρέφονται αναδρομικά τα ποσά που ως συνεπείς οφειλέτες κατέβαλαν στους ΕΛΚΕ των Πανεπιστημίων.

Το ρουσφέτι ως “εξορθολογισμός”, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βγάζει στο σφυρί την πρώτη κατοικία ή το κατάστημα φτωχών οικογενειών.

Όμορφος κόσμος ηθικός ακαδημαϊκά  πλασμένος και με Κεραμοσκεπή χτισμένος!”.

Δείτε σχετικά

Είσπραξη οφειλών μελών ΔΕΠ σε βάθος 20ετίας | Τροπολογία

Δείτε επίσης

Προσλήψεις αναπληρωτών με 3μηνες συμβάσεις για αντικατάσταση όσων αδυνατούν λόγω covid η δεν διαθέτουν πιστοποιητικά.
Δείτε ολόκληρη την Τροπολογία 1038/24 27.7.2021 Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Αναστολή καθηκόντων-περικοπή αποδοχών-μη ανάληψη υπηρεσίας
Χρονοδιάγραμμα διορισμών-προσλήψεων αναπληρωτών: Ανακοίνωση διοριστέων-Κενά για πρόσληψη αναπληρωτών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση