Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Φίλης για τις χθεσινές “διαρροές” του ΥΠΑΙΘ για τα σχολικά τμήματα που έκλεισαν λόγω κορονοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φίλης για τις χθεσινές “διαρροές” του ΥΠΑΙΘ για τα σχολικά τμήματα που έκλεισαν λόγω κορονοϊού κατά την περίοδο από 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως 23 Δεκεμβρίου 2021.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αναφορικά με τα χθεσινά δημοσιεύματα με στοιχεία για την περίοδο από 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως 23 Δεκεμβρίου 2021, για τα κρούσματα κορονοϊού στις σχολικές μονάδες και τα τμήματα που ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

θεωρεί προκλητική διαρροή στα ΜΜΕ από πλευράς ΥΠΑΙΘ τα χθεσινά δημοσιεύματα και επισημαίνει πως τα περισσότερα παιδιά νόσησαν το τελευταίο τρίμηνο από ό,τι τους πρώτους 18 μήνες της πανδημίας.

Αναφορικά με το ποσοστό 0,2% των σχολικών τμημάτων

τα οποία έκλεισαν λόγω κρουσμάτων αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη στον αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο κανόνα να κλείνει ένα τμήμα αφού νοσήσει το 50% + 1 των μαθητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Η λειτουργία των σχολείων, αγαθό που πρέπει να διαφυλαχθεί, να γίνει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και εμπιστοσύνη  της κοινωνίας.
Με μια προκλητική διαρροή στα ΜΜΕ χτες, «ανώνυμες πηγές» του υπουργείου Παιδείας, επαίρονται γιατί… μόνο το 0,2% των σχολικών τμημάτων έκλεισαν λόγω κρουσμάτων το διάστημα από το Σεπτέμβριο ως το Δεκέμβριο 2021.
Και βρήκαν να το κάνουν αυτό τη μέρα με τα 22.000 κρούσματα!
Θαρρείς και δεν γνωρίζουν οι πάντες ότι αυτό οφείλεται στον αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο κανόνα να κλείνει ένα τμήμα αφού νοσήσει το 50% + 1 των μαθητών!
Θαρρείς
και δεν ξέρουμε ότι περισσότερα παιδιά νόσησαν το τελευταίο τρίμηνο από ό,τι τους πρώτους 18 μήνες της πανδημίας!
Εξακολουθούν με δυο λόγια
οι «μάγοι» του υπουργείου Παιδείας να παριστάνουν τους επιδημιολόγους, να μοιράζουν ασυνάρτητες στατιστικές και να σκορπούν ανησυχία στους γονείς, που αντιλαμβάνονται ότι η υγεία και η ασφάλεια της οικογένειας, ιδιαιτέρως όταν μέλη της είναι ηλικιωμένα ή ανήκουν σε άλλες ευπαθείς ομάδες, έχει αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων δημαγωγών.
Ακόμα μια φορά, η εκατοστή ίσως,
ζητούμε επιτακτικά να συνεδριάσει -και να συνεδριάζει τακτικά- η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με την παρουσία έγκυρων επιστημόνων, προκειμένου αφενός να υπάρξει ενημέρωση και λήψη των σωστών αποφάσεων, αφετέρου η λειτουργία των σχολείων, αγαθό που πρέπει να διαφυλαχθεί, να γίνει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και εμπιστοσύνη  της κοινωνίας.
Δυστυχώς,
το υπουργείο φαίνεται να έχει κάνει άλλες επιλογές. Ας γνωρίζει όμως η πολιτική του ηγεσία ότι έτσι φέρει και τις ανάλογες ευθύνες.
Δείτε επίσης
Οικονόμου για σχολεία: Θα ανοίξουν κανονικά στις 10.01.2022 με αυστηρότερο testing
Νέα μέτρα κορονοϊού από 30.12.2021: Εστίαση-διασκέδαση-ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση