Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Φίλης-Κεραμέως στη Βουλή: Πανελλαδικές-Μόνιμοι διορισμοί-Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φίλης-Κεραμέως στη Βουλή: Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων-Καθυστερήσεις μόνιμων διορισμών-Υλοποίηση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Φίλης-Κεραμέως στη Βουλή

Η με αριθμό 613/3-4-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Νικολάου Φίλη  προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Προβλήματα στην υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθυστερήσεις στους μόνιμους διορισμούς, διεξαγωγή Πανελλήνιων εξετάσεων και άλλα επείγοντα ζητήματα”, συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Η Ερώτηση είχε να κάνει με τα ανοικτά θέματα στην εκπαίδευση κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, λόγω πανδημίας κορονοϊού.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως
Παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις για την αποτελεσματική εφαρμογή της «εξ αποστάσεως» εκπαίδευσης και τη πρόθυμη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, διαπιστώνονται σοβαρές τεχνικές και δικτυακές δυσκολίες, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν να ακυρώνουν την προσπάθεια.
Επίσης παρατηρείται πρόβλημα με την διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων και με απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες.
Επιπλέον ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από το Υπουργείο:
Να πληροφορήσει την εκπαιδευτική κοινότητα για τον προγραμματισμό σχετικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ώστε να μην παραταθεί η αβεβαιότητα χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους. Την έγκαιρη ανακοίνωση της μειωμένης -εκ των πραγμάτων- ύλης.
Τέλος,
ο κος Φίλης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών ώστε η ερχόμενη χρονιά να ξεκινήσει ομαλά, έγκαιρα και με τα σχολεία στελεχωμένα.
Δείτε την Επίκαιρη Ερώτηση του Τομεάρχη Παιδείας και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη

________________

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων απάντησε

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
 • Ευρύτατη αποδεικνύεται η συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που εισήγαγε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άμεσα, από τη στιγμή της αναστολής της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολείων και εκπαιδευτικών μονάδων όλης της χώρας, στις 11 Μαρτίου – Η Υπουργός παρέθεσε τα ακόλουθα στοιχεία.
 • Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία το 99% των νοικοκυριών διαθέτει σύνδεση internet
 • Δεν θα χρεώνονται τα δεδομένα σε πρόσβαση από κινητά δίκτυα, από την Τετάρτη 8 Απριλίου, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία.
 • Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του.
 • Εχει εκδοθεί ειδική Εγκύκλιος για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών ΑμεΑ.
 • Φροντίσαμε για τα προσωπικά δεδομένα.
 • Ποινικοποίηση των δωρεάν παροχών του ιδιωτικού τομέα επιχειρείται.
Για τις Πανελλαδικές
 • Εχουμε την τύχη να έχουμε εξαιρετικούς ειδικούς και από αυτούς αναμένουμε οδηγίες.
 • Επιθυμία μας η διεξαγωγή τους όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία.
Για τους μόνιμους διορισμούς
 • Αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα των Προκηρύξεων ΑΣΕΠ.
 • Δουλεύουν εκ περιτροπής οι υπάλληλοι μιας και προέχει η υγεία λόγω συνθηκών πανδημίας κορονοϊού.

________________

Δείτε επίσης

Καμπάνια Μαθαίνουμε στο σπίτι: Ερώτηση στη Βουλή από Φίλη-Τζούφη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση