Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Φίλης-μισθοί εκπαιδευτικών: Αόριστες υποσχέσεις από τη ΝΔ ή άμεση αύξηση 10% από τον ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φίλης-μισθοί εκπαιδευτικών: Αόριστες υποσχέσεις από τη ΝΔ ή άμεση αύξηση 10% από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο δημόσιο και στην εκπαίδευση ; – Δήλωση του Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Φίλης-μισθοί εκπαιδευτικών

Σε δήλωση αναφορικά με τα όσα ανέφερε σχετικά με την αύξηση των αποδοχών των εκπαιδευτικών η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, προέβη ο κος Νίκος Φίλης Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τ. Υπουργός Παιδείας.

Ο κος Φίλης αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Υπουργός ΠΑΙΘ θεωρεί τους νοήμονες εκπαιδευτικούς ως αμνήμονες Λωτοφάγους και πως οι εκπαιδευτικοί “δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια κυβέρνηση που όταν δεν τους συκοφαντεί τους περιπαίζει”.

Ακολουθεί η δήλωση

Μισθοί: Αόριστες υποσχέσεις από τη ΝΔ ή άμεση αύξηση 10% των μισθών στο δημόσιο και στην εκπαίδευση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

Δήλωση του Νίκου Φίλη τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

-Με τον πληθωρισμό να κατατρώει τα πριονισμένα από τα μνημόνια και καθηλωμένα επί 12 χρόνια εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών

-Με τους πρωτοδιοριζόμενους δασκάλους και καθηγητές να λαμβάνουν 750 ευρώ και να βρίσκονται αντιμέτωποι όταν διορίζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους με ενοίκια 400 και 500 ευρώ

-Με τον ΟΟΣΑ να υπολογίζει σε 7,4,% τη μείωση των μισθών στην Ελλάδα

-Με μεγάλη αύξηση του κινδύνου φτώχειας και των ανισοτήτων την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ όπως διαπιστώνει η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Αυτή την περίοδο που απαιτείται άμεση ενίσχυση των εισοδημάτων όλων των μισθωτών, ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ασχημονούν και υπόσχονται αορίστως αυξήσεις, παίζοντας με τις αγωνίες των ανθρώπων που υποφέρουν. Σε αυτό το πλαίσιο πήρε από τον κ. Μητσοτάκη τη σκυτάλη της πιο χυδαίας ψηφοθηρίας η υπουργός Παιδείας.

Που αντί να πιέσει την κυβέρνηση να δώσει άμεσα αύξηση 10% στους μισθούς του δημοσίου και των εκπαιδευτικών, τάζει, εμπαίζοντας τους εκπαιδευτικούς αυξήσεις από την 1/1/2024. (Άραγε για όλους ή μόνο για όσους αξιολογηθούν με άριστα;)

Φαίνεται ότι η κυρία Κεραμέως περνάει τους νοήμονες εκπαιδευτικούς ως αμνήμονες Λωτοφάγους.

Αδιαφορεί και κάνει πως δεν ξέρει πως όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά από τα τέλη του 2021 μέχρι σήμερα οι εκπαιδευτικοί βλέπουν τους μισθούς τους να κατρακυλούν, τις τιμές να καλπάζουν και τις οικογένειές τους και τους ίδιους να στενάζουν, ανυπεράσπιστοι από τις αυξήσεις, την αισχροκέρδεια, την ενεργειακή φτώχεια.

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια κυβέρνηση που όταν δεν τους συκοφαντεί τους περιπαίζει.

Μόνο η ψήφος τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει ισχυρή εντολή στη νέα προοδευτική-αριστερή κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμά της για την Παιδεία και στην αρχή της θητείας της να δώσει αύξηση 10% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων και στους εκπαιδευτικούς.

Και, ταυτόχρονα, να υλοποιήσει την προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή, έτσι ώστε οι αυξήσεις στους μισθούς να αντισταθμίζουν τις απώλειες λόγω του πληθωρισμού.

Δείτε σχετικά

Κεραμέως για νέο μισθολόγιο και συνθήκες εργασίας εκπαιδευτικών-συνέντευξη διευθυντών 

Μητσοτάκης-Πρόγραμμα παιδείας: Αύξηση μισθών εκπ/κών-4000 με 5000 διορισμοί το χρόνο και άλλες 11 εξαγγελίες

Δείτε επίσης

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ για την Εκπαίδευση: Συμπεριληπτική, δημοκρατική, δωρεάν και δημόσια-Κατάργηση νόμων 

Υπουργείο Παιδείας για διορισμούς-νέες οργανικές-ΕΕΠ & ΕΔΥ-οδοιπορικά-αξιολόγηση-διορισμούς ΚΕΔΑΣΥ 

Τι ισχύει για την άδεια εκλογών και την ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση