Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Φίλης-πρυτανικές εκλογές: “Να αποσυρθεί η νέα Τροπολογία της ντροπής”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φίλης-πρυτανικές εκλογές: “Να αποσυρθεί η νέα Τροπολογία της ντροπής”- “Κατατέθηκε αιφνιδιαστικά ενώ σε λιγότερες από 24 ώρες κλείνουν οι εργασίες της Βουλής”.

Φίλης-πρυτανικές εκλογές

Σε δήλωση προέβη ο κος Νίκος Φίλης, Τομεάρχης Παιδείας και Βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην περίπτωση του ναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη και στην κατατεθείσα σήμερα Τροπολογία του ΥΠΑΙΘ για τις Πρυτανικές εκλογές.

Ακολουθεί η δήλωση

Δεν πάει άλλο με τη νομοθετική ασχετοσύνη της κυρίας Κεραμέως και της κυβέρνησης της ΝΔ

Η ΝΔ επιμένει να κακοποιεί βάναυσα τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και όταν διαπιστώνει αδιέξοδα όπως στην περίπτωση του ναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη, νομοθετεί όχι για να διορθώσει τα πεπραγμένα της αλλά για να κάνει τρισχειρότερα τα λάθη της.

Στην ίδια γραμμή και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η οποία μπροστά στο αδιέξοδο που ο δικός της νόμος προκάλεσε σε τρία ιδρύματα, τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας, με αποτέλεσμα εδώ και μήνες τα 6 εσωτερικά μέλη να μην μπορούν να εκλέξουν τα 5 εξωτερικά μέλη και να έχει κηρυχθεί άγονη η όλη διαδικασία, τον αλλάζει, επιδεινώνοντας το πρόβλημα το οποίο υποτίθεται ότι θέλει να αντιμετωπίσει. Για να αποφευχθεί λοιπόν ένα πιθανό νέο αδιέξοδο ενόψει εκλογών για Συμβούλια Διοίκησης σε κεντρικά ιδρύματα (ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, κλπ) η κυρία Κεραμέως ενώ σε λιγότερες από 24 ώρες κλείνουν οι εργασίες της Βουλής, κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία σήμερα τα ξημερώματα (01:30!) για τις Πρυτανικές εκλογές.

Με αυτή την (ν)τροπολογία με τρόπο αυθαίρετο και πιθανότατα αντισυνταγματικό τροποποιεί ουσιωδώς και στον πυρήνα του το νόμο της και μεταφέρει τελικά την αρμοδιότητα για την εκλογή των εξωτερικών μελών στη…Σύγκλητο. Δηλαδή, σε ένα όργανο έμμεσα ορισμένο και όχι εκλεγμένο απευθείας από τους Πανεπιστημιακούς! Πάει, δηλαδή, περίπατο όλη η επιχειρηματολογία της κυρίας Κεραμέως περί δημοκρατικής επιλογής των 5 εξωτερικών μελών που είχε αναπτύξει κατά τη ψήφιση του νόμου της και επιβεβαιώνεται και σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είχε αντιταχθεί στην κατάργηση του Αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων και στην επιχειρούμενη παράδοση κρίσιμων λειτουργιών του στην αγορά και στη διαπλοκή.

Καλούμε την υπουργό Παιδείας να αποσύρει τη νέα τροπολογία της ντροπής.

Η εκπαιδευτική κοινότητα και τα Πανεπιστήμια δεν ανέχονται άλλο τη νομοθετική ασχετοσύνη της υπουργού Παιδείας. Αλλωστε, σύντομα, μια νέα κυβέρνηση θα καταργήσει όλο το αντιδημοκρατικό-αντιεκπαιδευτικό νομοθετικό οικοδόμημα της κυβέρνησης θα επαναφέρει το Αυτοδιοίκητο και τη Δημοκρατία στα Πανεπιστήμια και θα εργαστεί σκληρά για την αναβάθμιση του μορφωτικού, ερευνητικού και αναπτυξιακού ρόλου τους.

Δείτε επίσης

Τροπολογία με 6 διατάξεις για Δ/ντές σχολείων, στέγαση σχολ. μονάδων, διοίκηση ΑΕΙ, θέσεις ΔΕΠ, δαπάνες ΠΔΕ 

Επιλογές διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων: “Oργιο κομματισμού με στημένες βαθμολογίες”-Επίκαιρη Ερώτηση 

ΣΥΡΙΖΑ-Παιδεία: Οι 20 προγραμματικές δεσμεύσεις-Επανασυγκρότηση της δημόσιας, δωρεάν και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση