Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Φίλης-σχολεία: Να μην ανοίξουν-σοβαρές ανησυχίες και στην Ευρώπη-Υπάρχει η «μέγιστη επιφύλαξη»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φίλης-σχολεία: Να μην ανοίξουν-σοβαρές ανησυχίες και στην Ευρώπη-Υπάρχει η «μέγιστη επιφύλαξη» που εξέφρασε χθες ο κ. Τσιόδρας.

Φίλης-σχολεία

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, στην Ευρώπη είναι διάχυτη η ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων λόγω της εμπλοκής των παιδιών στη διασπορά του κορονοϊού και εκ του λόγου αυτού καλεί την Κυβέρνηση να εξετάσει το δεδομένο της διεθνούς εμπειρίας και να μην επιμείνει στο άνοιγμα των σχολείων.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση

Στην Ευρώπη, είναι διάχυτη η ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων λόγω της εμπλοκής των παιδιών στη διασπορά του κορονοϊού.

Ενδεικτική είναι η χθεσινή απόφαση της καγκελαρίου Μέρκελ και των πρωθυπουργών των κρατιδίων να αναβάλουν το προγραμματισμένο άνοιγμα των σχολείων.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η γνωμάτευση του επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής της γερμανικής κυβέρνησης που υποστηρίζει ότι τα παιδιά εξίσου με τους ενήλικες είναι φορείς μετάδοσης του ιού.

Την ίδια άποψη έχουν εκφράσει και οι επιστημονικές επιτροπές στη Γαλλία και στην Ιταλία. Στη Γαλλία ο πρόεδρος Μακρόν και η κυβέρνηση, έλαβαν πολιτική απόφαση να παρακάμψουν τη γνώμη των επιστημόνων και να ανοίξουν τα σχολεία.

Στην Ιταλία αντίθετα (όπως και στις ΗΠΑ, την Ισπανία και άλλες χώρες) τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Δείτε

Επιστροφή καθηγητών στα σχολεία Τετάρτη 6 Μαΐου: Εγγραφο

Κι ενώ όλα αυτά θα έπρεπε να μας προβληματίσουν σοβαρά, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αποφάσισε να αναλάβει το αχρείαστο ρίσκο να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία για μόνο 10 μέρες!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας υπόψη τη διεθνή εμπειρία, εξέφρασε τεκμηριωμένα τις αντιρρήσεις του, μαζί με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, τους κατ’ εξοχήν δηλαδή ειδικούς από παιδαγωγικής απόψεως.

Πολύ περισσότερο που και στη χώρα μας υπάρχουν διιστάμενες απόψεις μεταξύ των επιστημόνων.

Καλούμε, έστω και την ύστατη ώρα, την κυβέρνηση να δει και αυτή την πτυχή, της διεθνούς εμπειρίας και να μην επιμείνει στο άνοιγμα των σχολείων. Δεν αξίζει, πιστεύουμε, για 8-9 μέρες μαθημάτων να προκαλέσουμε μια τόσο μεγάλη αναστάτωση στις οικογένειες και στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Η «μέγιστη επιφύλαξη» που εξέφρασε χθες ο κ. Τσιόδρας -πιστεύουμε, όχι τυχαία- δίνει μια διέξοδο σε όλους. Και πρώτα πρώτα στην κυβέρνηση. Να μην ανοίξουν τα σχολεία.

Υπάρχει «μέγιστη επιφύλαξη»! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κινδυνεύσουμε να χάσουμε όσα πετύχαμε ως κοινωνία τους τελευταίους δύο μήνες.

 Δείτε σχετικά

Αρχή εβδομάδας οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία: Για προετοιμασία της επιστροφής μαθητών και ενημέρωση
Τσιόδρας για αναστολή ανοίγματος σχολείων στη Γερμανία: Κάθε χώρα πορεύεται ανάλογα με τα δεδομένα της
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση