Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Φοιτητές ΑΣΠΑΙΤΕ-Πίνακες ΑΣΕΠ: Ζητούν παράταση ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φοιτητές ΑΣΠΑΙΤΕ-Πίνακες ΑΣΕΠ: Ζητούν παράταση της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων εκπαιδευτικών ως τα τέλη Ιουνίου 2023.

Φοιτητές ΑΣΠΑΙΤΕ-Πίνακες ΑΣΕΠ

Δημοψήφισμα διενεργούν στον σύνδεσμο http://openpetition.eu/anaplirotes οι φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά και των άλλων Πανεπιστημίων που αποφοιτούν τον Ιούνιο 2023, προκειμένου να μην αποκλειστούν από τη διαδικασία κύρωσης κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών, λόγω της επικείμενης έναρξης και ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας εντός του μηνός Φεβρουαρίου, από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις διαρρέουσες πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα στην επιστολή των φοιτητών ΑΣΠΑΙΤΕ Σερρών πού έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, στον ΑΣΕΠ και σε Βουλευτές, δηλώνουν ότι τίθενται σε αναμονή διάρκειας τριών ετών οι ελπίδες και οι στόχοι ζωής χιλιάδων ανθρώπων, αφού αποκλειόμενοι από τους πίνακες κατάταξης στερούνται της ίσης μεταχείρισης, των ίσων ευκαιριών και του δικαιώματος (όχι του διορισμού) αλλά αυτού της κατάθεσης μιας αίτησης η οποία θα τους επιτρέψει να ελπίζουν ότι, μετά την αξιολόγησή της από το ΑΣΕΠ, θα βρίσκονται σε μια σειρά κατάταξης.

Τονίζεται επίσης ότι, ως το 2019 η διαδικασία αυτή λάμβανε χώρα τον Ιούνιο, το 2020 πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο αποκλείοντας τους αποφοίτους 2020 (οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή μέχρι σήμερα), ενώ οι απόφοιτοι 2023, αποκλειόμενοι από τη φετινή διαδικασία, τίθενται σε αναμονή για 2-3 χρόνια ακόμη.

Συνεχίζοντας στη επιστολή τους οι φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ Σερρών δηλώνουν ότι, επειδή πιστεύουν σε μια Δημοκρατική πολιτεία που δρα σύμφωνα με τις αρχές της Δημοκρατίας (ισονομία, ισοπολιτεία, δικαιοσύνη), ώστε η ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών να πραγματοποιείται σε ένα κλίμα με συνθήκες σεβασμού, ασφάλειας, εμπιστοσύνης, δικαιοσύνης. Σε μια Πολιτεία που δεν θα μετατρέπει τους πολίτες σε επαίτες της ελπίδας.

Αιτούνται:

α) Την παράταση της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων εκπαιδευτικών ως τα τέλη Ιουνίου 2023, ή άλλον νόμιμο τρόπο, ώστε να μην αποκλειστούν από τη διαδικασία οι απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ και οι απόφοιτοι όλων των άλλων πανεπιστημίων.

β) Η διαδικασία της ένταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών στους πίνακες κατάταξης να διεξάγεται κάθε χρόνο ως τα τέλη Ιουνίου.

Δείτε επίσης

Αιτήσεις Προκηρύξεων γενικής για 3 εβδομάδες από το ΦΕΚ-Τι είπε ο Πρόεδρος ΑΣΕΠ για τη διαδικασία έκδοσης ΦΕΚ 

Προκηρύξεις 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023: Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση-Πίνακες με τα απαιτούμενα προσόντα 

Αίτηση θεραπείας κατά οριστικών πινάκων ΑΣΕΠ: Η διαδικασία και οι προθεσμίες της προσφυγής 

Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο | Τι ισχύει 

 Προσλήψεις αναπληρωτών Ε Φάσης την προσεχή εβδομάδα και έως Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση