Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Φορολογική Δήλωση: Δεν υποβάλλουν οι Σχολικές Μονάδες και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης | Εγγραφο ΑΑΔΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φορολογική Δήλωση: Οι Σχολικές Μονάδες και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος – Εγκύκλιος της ΑΑΔΕ.

Φορολογική Δήλωση: Δεν υποβάλλουν οι Σχολικές Μονάδες και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης | Εγγραφο ΑΑΔΕ

“Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως αποκεντρωμένες δημόσιες υπηρεσίες, δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος”.

Με αφορμή ερωτήματα που είχαν υποβληθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αναφορικά με το αν υποχρεούνται σε υποβολή Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εξεδόθη απ αυτήν Εγκύκλιος επί του θέματος.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο της ΑΑΔΕ υπ αριθμ. Ε2136/10-7-19:

Από τη στιγμή που οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι δημόσιες σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) που υπάγονται σ αυτές,

αποτελούν αποκεντρωμένες Δημόσιες Υπηρεσίες, δεν περιλαμβάνονται στα πρόσωπα του άρθρου 45 του ν.4172/2013 και ως εκ τούτου δεν υποχρεούνται σε υποβολή Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος.

Επιπλέον σύμφωνα με την Εγκύκλιο της ΑΑΔΕ:

Οι τυχόν κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε δημόσιες σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) που υπάγονται σ αυτές, λόγω μη υποβολής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος, διαγράφονται κατόπιν σχετικής αίτησης της ΔΟΥ.

Δείτε αναλυτικά την Εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Δείτε ακόμη:

Είσοδος σε Μουσεία: Ποιοι απαλλάσσονται αντιτίμου, ποιοι δικαιούνται μειωμένου | ΦΕΚ

Επιταγές αγοράς Βιβλίων και Θεάματος για εργαζόμενους και ανέργους

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση