Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Γενικό lockdown έως 30.11: Από Σάββατο 07.11. στις 6πμ-Ανοιχτά Δημοτικά και ειδικά σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Γενικό lockdown έως 30.11: Ανοιχτά Δημοτικά κι ειδικά σχολεία-Από το Σάββατο 07.11.2020 στις 06:00 ξεκινά η εφαρμογή του καθολικού lockdown με οριζόντια  αναστολή  δραστηριοτήτων, έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Γενικό lockdown έως 30.11

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσαν πριν από λίγο τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας κορονοϊού.

Ξεκινώντας ο Πρωθυπουργός την ανακοίνωσή του ανέφερε πως οδηγός για τα νέα μέτρα είναι τα επιστημονικά δεδομένα.

“Ξέρω ότι υπάρχει ανησυχία και φόβος για τις οικονομικές επιπτώσεις”, “Θέλουμε τους πολίτες συμμάχους σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουμε”, είπε και τόνισε πως θα δοθεί έμφαση στα επιστημονικά δεδομένα τα τα οποία δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Αναφορικά με τα μέτρα είπε:
  • Από το Σάββατο 07.11.2020 στις 06:00 ξεκινά η εφαρμογή του καθολικού lockdown με οριζόντια  αναστολή  δραστηριοτήτων, έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.
  • Το νέο lockdown δεν θα είναι το ίδιο με το lockdown του περασμένου Μαρτίου.
  • Θα ενεργοποιηθούν τα SMS.
  • Ανοικτά θα παραμείνουν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά σχολεία και οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης – Δείτε το γιατί ΕΔΩ
  • Τα μέτρα λαμβάνονται τώρα ώστε να μην υπάρχει μεγάλο πρόβλημα κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, ώστε να κινηθεί η αγορά.
Ο κος Τσιόδρας
παρουσίασε γραφήματα με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού
Τέλος
στις 18:00, οι Υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κος Νίκος Χαρδαλιάς, Υγείας κος Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κος Παναγιώτης Σταμπουλίδης θα κάνουν ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων.

Δείτε σχετικά

Γιατί παραμένουν ανοιχτά Δημοτικά και Ειδικά σχολεία: Απαντήσεις Πρωθυπουργού-Τσιόδρα
Δείτε σε video
τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Kαθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα να προβαίνοιυν στις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα και την πορεία της πανδημίας λόγω κορονοϊού – covid-19 και να απαντούν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Δείτε επίσης

3 ΦΕΚ με νέα μέτρα για αντιμετώπιση πανδημίας κορονοϊού
Τηλεκπαίδευση στα Λύκεια Θεσσαλονίκης και Σερρών: Εξειδίκευση νέων μέτρων κορονοϊού
lockdown Θεσσαλονίκη-Σέρρες: Για 15 μέρες στην γκρι ζώνη-3 οι ζώνες κορονοϊού-Ανοιχτά τα σχολεία
Διάλειμμα μάσκας-ΦΕΚ: Λειτουργία Α/θμιας-Β/θμιας-ΕΑΕ-ΣΔΕ-ΙΕΚ-Φροντιστηρίων-Δομών

Πριν φύγετε

Οδηγίες χρήσης μάσκας στo πλαίσιο της πανδημίας COVID-19
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση