Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Για την απαγόρευση συναθροίσεων: Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για την απαγόρευση συναθροίσεων: Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών – ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Για την απαγόρευση συναθροίσεων
Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών – ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια
Δελτίο Τύπου 28 Ιανουαρίου 2021

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για την απαγόρευση των δημοσίων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η απαγόρευση των δημοσίων συναθροίσεων, λόγω της πανδημίας,την ώρα που στα εμπορικά κέντρα βλέπουμε καθημερινά εικόνες συνωστισμού,μοιάζει εντελώς προσχηματική και συνδεδεμένη άμεσα με τις τεράστιες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η κατάθεση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Το δικαίωμα στη συλλογική διαμαρτυρία για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά την δημόσια ζωή αποτελεί καταστατικό στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Η εκμετάλλευση των υγειονομικών συνθηκών που γεννά η εξάπλωση της πανδημίας ώστε μια κυβέρνηση να νομοθετεί περιστέλλοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται, ανοίγει έναν ιδιαίτερα ολισθηρό δρόμο για τη δημοκρατία.

Εάν ο στόχος της κυβέρνησης είναι η υγειονομική προστασία των πολιτών, ας αναστείλει τη συζήτηση για τον νόμο για τα πανεπιστήμια,αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ενδιαφέρεται για τον δημοκρατικό διάλογο.

Δείτε επίσης

Δημόσιες συναθροίσεις-πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Τι είπε ο Υφ. Προ-Πο Λ. Οικονόμου για το ΦΕΚ απαγόρευσης
Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ με Υφυπουργό Παιδείας Α. Συρίγο περί ύπαρξης Αστυνομικού Τμήματος στις Πανεπιστημιουπόλεις επί δικτατορίας
ΣΥΡΙΖΑ: “Καμία χούντα δεν μπορεί να κλέψει από ΝΔ και κ. Συρίγο τη «δόξα» για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας”
Κεραμέως για νόμο πλαίσιο ΑΕΙ-φοιτητικές εκλογές-κλείσιμο τμημάτων: Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
Νομοσχέδιο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια-Προστασίας ΑΕΙ
Υπουργείο Παιδείας-Ερωτήσεις και Απαντήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ-ασφάλεια Πανεπιστημίων

Πριν φύγετε

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών: Τι ειπώθηκε με τον Υφ. Παιδείας Α. Συρίγο για την ομάδα προστασίας ΑΕΙ
Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών-Αλέξης Τσίπρας: Διαδικτυακή συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση