Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Για την εισβολή των αρνητών εμβολίου στο Γυμνάσιο Αιγινίου Πιερίας-Επιστολή της ΠEK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για την εισβολή των αρνητών εμβολίου στο Γυμνάσιο Αιγινίου Πιερίας-Επιστολή της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ)-“Καλούμε την Πολιτεία αλλά και τις τοπικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προστασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών”.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Για την τραμπούκικη εισβολή στο Γυμνάσιο Αιγινίου

Η πρωτοφανής και φασιστική ενέργεια αρνητών του εμβολίου, που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος» ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Εισέβαλαν στο Γυμνάσιο Αιγινίου Πιερίας και αφού φόρεσαν χειροπέδες στο Διευθυντή του σχολείου, τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα!!!

Πρόκειται για τραμπούκικη  ενέργεια που  πλήττει την αξιοπρέπεια, τον παιδαγωγικό και τον μορφωτικό μας ρόλο, την ίδια την έννοια της εκπαίδευσης και του σχολείου.

Στηρίξαμε και στηρίζουμε καθημερινά τους μαθητές

σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, αναλαμβάνοντας ρόλους ξένους προς το λειτούργημά μας για να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την λειτουργία του σχολείου και τη συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Είναι αδιανόητο αλλά και σύμπτωμα των καιρών της κρίσης,

να υπάρχουν άνθρωποι (αναμεσά τους και γονείς!) που όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το βαρύ κοινωνικό φορτίο που έχουν  αναλάβει οι εκπαιδευτικοί, αλλά και βιαιοπραγούν εναντίον τους.

Στην ένταση των φαινομένων βίας εναντίον των εκπαιδευτικών

έχουν συμβάλλει  ο ανορθολογισμός που χαρακτηρίζει περιόδους κρίσης, μαζί με την προηγούμενη παρατεταμένη διακοπή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας, την  οικονομική κρίση, την ανασφάλεια των νέων για το μέλλον τους, αποτελούν  εστίες επώασης της βίας.

Δεν γίνεται άλλο

να λειτουργούμε ως κυματοθραύστες στην προσπάθειά μας να προστατεύσουνε την υγεία και  την ασφάλεια των μαθητών μας .

Δεν μπορεί να συνεχιστεί το φαινόμενο

να αντιμετωπίζουμε καθημερινά ανυπεράσπιστοι,  ιδεοληψίες και ακραία μισαλλοδοξία ή και να πληρώνουμε  για τα λάθη και τις παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας.

Καλούμε την Πολιτεία αλλά και τις τοπικές αρχές

να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προστασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών, το Υπουργείο Παιδείας  να  θωρακίσει θεσμικά τους εκπαιδευτικούς, να λάβει μέτρα για την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση μαθητών γονέων και  όλων των πολιτών , την εκπαιδευτική κοινότητα συλλογικά μέσα από τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να ξεκινήσει  δράσεις ενημέρωσης και  κινητοποίησης.

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Π.Ε.Κ.

Δείτε σχετικά

Πιερία: Στον ανακριτή 11 άτομα για την αρπαγή Διευθυντή σχολείου-Τι υποστηρίζει ο συνήγορος τους
Φόρεσαν χειροπέδες σε Διευθυντή σχολείου “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” και τον οδήγησαν σε Αστυνομικό Τμήμα!

Δείτε επίσης

Εγκύκλιος-Σχολικές δραστηριότητες: Υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπ/σης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων
 Εισαγωγική επιμόρφωση: Yποχρέωση συμμετοχής διορισμένων από 1999 έως 2012! | Εγγραφο ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση