Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Γιώργος Σταμάτης για ΑμεΑ: “Η Κυβέρνηση διασφαλίζει έμπρακτα τα δικαιώματα τους”-Τι είπε στην Ημερίδα της ΕΣΑμεΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Γιώργος Σταμάτης για ΑμεΑ: “Η Κυβέρνηση διασφαλίζει έμπρακτα τα δικαιώματα τους” – Τι είπε στην Ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΣΑμεΑ με θέμα: “Η συμβολή του Παρατηρητηρίου θεμάτων αναπηρίας στην προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία”.

Γιώργος Σταμάτης για ΑμεΑ

Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κος Γιώργος Σταμάτης, χαιρέτισε την Ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΣΑμεΑ με θέμα: “Η συμβολή του Παρατηρητηρίου θεμάτων αναπηρίας στην προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία“.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ο κος Σταμάτης εστίασε στις πολιτικές πρωτοβουλίες και θεσμικές παρεμβάσεις, που σχεδιάζει και υλοποιεί η Κυβέρνηση, με στόχο την έμπρακτη διασφάλιση και αποτελεσματική άσκηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία σε ίση βάση με τους υπόλοιπους πολίτες. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Παρατηρητήριο μέσω της επιστημονικής και ερευνητικής του δραστηριότητας, των εκθέσεων και των δελτίων στατιστικής πληροφόρησης, που συνιστούν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τη χάραξη οριζόντιων και στοχευμένων πολιτικών για την ουσιαστική εφαρμογή των επιταγών της Σύμβασης των ΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Ειδικότερα, ο κος Σταμάτης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η φιλοσοφία του δικαιωματικού μοντέλου διαπνέει τις πολιτικές μας για την αναπηρία και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη με ένα ευρύ πλέγμα πολιτικών επιλογών και μεταρρυθμιστικών προτεραιοτήτων που για πρώτη φορά υλοποιούνται στη χώρα μας, όπως ο προσωπικός βοηθός για τα άτομα με αναπηρία, τα ψηφιακά ΚΕΠΑ και η κάρτα αναπηρίας, η επαγγελματική αναδοχή και τα πιλοτικά προγράμματα για την πρώιμη παρέμβαση και την υποστηριζόμενη εργασία των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού. Συνεχίζουμε να στοχεύουμε στην πλήρη κοινωνική ένταξη και τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία, με την ίδια προσήλωση και σε στενή συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα”.

Δείτε επίσης

Συναντήσεις με ΟΜΚΕ-ΠΕΓΚΑΠ ΝΥ-ΕΣΤΙΑ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ της Υπ. Κοιν. Συνοχής/Οικογ. Σ Ζαχαράκη και του Γραμματέα ΑμεΑ Ν.Δ Κ. Λολίτσα 

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply