Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί: Νέο πρόγραμμα τηλεδιαλέξεων από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί: Οι τηλεδιαλέξεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και θα διαρκέσουν συνολικά μέχρι τις 9 Ιουνίου 2020.

Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει Κύκλο Τηλεδιαλέξεων στα γνωστικά πεδία του, με στόχο αφενός να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με θέματα που άπτονται της γλώσσας, της λογοτεχνίας και των γραμματισμών και αφετέρου να προαγάγει τη δια βίου μάθηση.

Οι τηλεδιαλέξεις, υπό τον τίτλο «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί», θα μεταδίδονται ζωντανά και διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο σύνδεσμο που μπορείτε να βρείτε εδώ, κάθε Τρίτη στις 20:00, έως τις 9 Ιουνίου 2020. Η αρχή έγινε την προηγούμενη Τρίτη, 28 Απριλίου 2020.

Αντικείμενα

Τα αντικείμενα των τηλεδιαλέξεων αντικατοπτρίζουν τους θεωρητικούς προσανατολισμούς του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία», στο οποίο η μελέτη της γλώσσας και της γλωσσικής επιτέλεσης στα κοινωνικά της συγκείμενα, στη βάση θεωρητικών προσεγγίσεων τόσο από τη θεωρητική γλωσσολογία, όσο και από την κειμενογλωσσολογία, την κοινωνιογλωσσολογία και την κριτική ανάλυση λόγου, τροφοδοτεί και στηρίζει θεωρητικά αφενός τη μελέτη πτυχών της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας και της παιδαγωγικής των γραμματισμών και αφετέρου τη θεωρητικά προσανατολισμένη μελέτη της λογοτεχνίας, τη μελέτη της σχέσης της λογοτεχνίας με τα κοινωνικά και πολιτισμικά της συγκείμενα και τη μελέτη των λογοτεχνικών γραμματισμών.

Πρόγραμμα Τηλεδιαλέξεων

5 Μαΐου – Έλενα Ιωαννίδου, Πανεπιστήμιο Κύπρου: «Γλώσσα, ταυτότητα και γλωσσική εκπαιδευτική πολιτική: Δεδομένα από το κυπριακό συγκείμενο».

12 Μαΐου – Αναστασία Στάμου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: «“Πόσο χρονών είμαι; Όσο μιλάω!”: Κριτική ανάλυση λόγου της τηλεοπτικής μυθοπλασίας. Η περίπτωση των ηλικιακών ταυτοτήτων».

19 Μαΐου – Σταυρούλα Τσιπλάκου, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: «Γλωσσική ποικιλότητα, γλωσσική επαφή, κοινωνική διγλωσσία: Η ελληνική γλώσσα στην Κύπρο σήμερα».

26 Μαΐου – Παναγιώτης Σεράνης & Βασίλης Συμεωνίδης, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου & ΥΠΕΠΘ: «Αλλαγή παραδείγματος στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών: Φάκελος Υλικού για τα αρχαία ελληνικά της ανθρωπιστικής κατεύθυνσης στη Γ’ Λυκείου».

2 Ιουνίου – Άννα Κουππάνου, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου: «Διδακτική της λογοτεχνίας: Παλιές συνδέσεις, νέα ανοίγματα».

9 Ιουνίου – Κατερίνα Τσολακίδου, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: «Ζητήματα φύλου στην αρχαία ελληνική τραγωδία».

Δείτε επίσης

Παιδαγωγική επάρκεια από το μεταπτυχιακό “Σχολική Ψυχολογία” του ΕΚΠΑ

7 Υποτροφίες σε πτυχιούχους Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης 

Χορήγηση 20 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές από το Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση

7 θέσεις υποψήφιων διδακτόρων στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ 

Πρόσκληση σε υποψήφιους διδάκτορες από το Πανεπιστήμιο Πατρών 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση