Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Γονείς-“αρνητές”: Ποινικές κυρώσεις σε όσους αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Γονείς-“αρνητές”: Ποινικές κυρώσεις σε όσους αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο με νομοθετική ρύθμιση- Ήταν Πλημμέλημα, έγινε Πταίσμα και ξαναγίνεται Πλημμέλημα.

Ήταν πλημμέλημα, έγινε πταίσμα και καταργήθηκε και θα ξαναγίνει και πάλι πλημμέλημα με επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, η κράτηση παιδιών στο σπίτι από γονείς, οι οποίοι δεν επιθυμούν να τα στείλουν σχολείο, στα πλαίσια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην εκπομπή LIVE NEWS στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Με τη  νομοθετική ρύθμιση

των Υπουργείων ΠΑΙΘ και Δικαιοσύνης, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή πιθανότατα εντός της βδομάδας, θα επαναφέρεται ποινική κύρωση για τους γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους με πρόσχημα την πανδημία στο σχολείο, η οποία είχε μετατραπεί από Πλημμέλημα σε Πταίσμα στον νέο Ποινικό Κώδικα του 2019.

Να θυμίσουμε ότι

τον τελευταίο καιρό μαθητές στερούνται την εκπαίδευσή τους εξαιτίας των γονέων τους, αρνητών επί των θεμάτων covid, οι οποίοι δεν τα στέλνουν στο σχολείο και εξ αυτού του λόγου πολλά παιδιά διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν τη σχολική χρονιά, σε περίπτωση που συνεχισθεί το φαινόμενο των αδικαιολόγητων απουσιών.

“Στη χώρα μας η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το γυμνάσιο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις – όπου τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο – υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθείται, ο Διευθυντής σε πρώτο στάδιο καλεί τους γονείς και συζητά το θέμα και αν συνεχιστεί η παρατεταμένη απουσία επιλαμβάνεται η εισαγγελία όπως έγινε στις Σέρρες με κοινωνική έρευνα, με κλιμάκια κοινωνικών λειτουργών που πηγαίνουν στο σπίτι και ασκείται έρευνα για την επιμέλεια του παιδιού.

Το ΥΠΑΙΘ κάνει μια πρώτη απόπειρα με το γονέα για οποιοδήποτε λόγο όχι μόνο λόγω κορωνοϊού”, είχε αναφέρει πρόσφατα επί του θέματος η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Δείτε επίσης

Βοηθήματα σε ΑμεΑ-συνταξιούχους-υγειονομικούς ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Προσλήψεις 2022: 40.000 στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα | Πίνακας
Δώρο Χριστουγέννων 2021 από ΟΑΕΔ για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Πως υπολογίζεται-Πότε πιστώνεται
Αξιολόγηση-εκπαιδευτικοί: Ηττα σε ιστορική προοπτική | Αρθρο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση