Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Γραμματέας ΑμεΑ στη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Λολίτσας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Γραμματέας ΑμεΑ στη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Λολίτσας: Απεδέχθη την τιμητική θέση που του πρότεινε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γραμματέας ΑμεΑ

Σε σύσταση τριών (3) νέων Γραμματειών στα πλαίσια της οργανωτικής αναδιάρθρωσης της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Μια εξ αυτών είναι η Γραμματεία για τα Ατομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) και Γραμματέας αναλαμβάνει ο Κώστας Λολίτσας.

Ο συνοδοιπόρος, συνεργάτης, τ. Διευθυντής ΕΑΕ και εκλεκτός φίλος Κώστας Λολίτσας απεδέχθη την τιμητική αυτή θέση που του πρότεινε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγα λόγια για τη Γραμματεία για τα Ατομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Η Γραμματεία για τα Ατομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, προωθεί λύσεις και αφουγκράζεται το αναπηρικό κίνημα, εναρμονιζόμενη πλήρως με την Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να την εφαρμόζει.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Λολίτσα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και είναι δάσκαλος ειδικής αγωγής. Έχει διδακτορικό από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην πολιτική φιλοσοφία της Παιδείας, διετή μετεκπαίδευση στην ειδική αγωγή και πτυχίο θεολογικής σχολής του ΑΠΘ.

Είναι πιστοποιημένος από το ΕΚΕΠΙΣ εκπαιδευτής ενηλίκων και εκπαιδευτής εκπαιδευτών και έχει διδάξει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, Ρομά, παλιννοστούντες, μετανάστες, πρόσφυγες.

Έχει διατελέσει Διευθυντής Ειδικού Σχολείου, Προϊστάμενος Γραφείου Εκπαίδευσης, Διευθυντής της Γ΄ Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης και Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας.
Διετέλεσε σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και είναι Πρόεδρος στο Ινστιτούτο Παιδαγωγικών και Ερευνητικών Μελετών της ΔΟΕ.

Δείτε επίσης

Συνάντηση Κεραμέως-Φίλη: Ιδεολογικές διαφορές αλλά και συγκλίσεις
Ενίσχυση δημόσιας εκπαίδευσης: O όρος για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο διάλογο για την Παιδεία
Εκθεση ΑΣΕΠ 2018: Τι προτείνεται για προσλήψεις και διορισμούς
Ερωτήματα στο Υπουργείο Παιδείας: Εγκύκλιος για την πληθώρα γραπτών και τηλεφωνικών ερωτημάτων
Προγραμματισμός νομοθετικού έργου Υπ. Παιδείας: Πέμπτη 30/10/2019 στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΜΥ

___________________

Πριν φύγετε

Επόμενες προσλήψεις σε 10 ημέρες: Τι είπε η Υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη για κενά, Ψυχολόγους και Κ.Λ.
Σχέδιο κατανομής 4500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή: Με επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση