Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας με Ηγεσία ΥΠΑΙΘ | Δελτίο Τύπου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας με Ηγεσία ΥΠΑΙΘ: Συζητήθηκαν τρόποι πληρέστερης ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης των μαθητών σχετικά με ζητήματα πρόληψης και προστασίας από φυσικές καταστροφές.

Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας με Ηγεσία ΥΠΑΙΘ

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά

Προγραμματική στόχευση της Κυβέρνησης είναι να υπάρξουν προσαρμογές στο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε εκτός από σύγχρονη και σφαιρική γνώση, να παρέχει στους νέους περαιτέρω εφόδια που θα τους καθιστούν πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα τους προετοιμάζουν περισσότερο για το επαγγελματικό τους μέλλον και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Στη βάση αυτή, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ήδη ξεκινήσει να μελετά ένα νέο συνεκτικό πρόγραμμα σπουδών.

Πέρα από παρεμβάσεις στο σημερινό πρόγραμμα σπουδών, στόχος είναι το ωρολόγιο πρόγραμμα να ενισχυθεί και με νέες θεματικές, όπως ενδεικτικά, προφύλαξη από φυσικές καταστροφές, εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεβασμός στον άλλον, διατροφή και υγιεινή, με επιδίωξη την ευρύτερη διαπαιδαγώγηση των νέων.

Στο πλαίσιο αυτό η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός κα Σοφία Ζαχαράκη, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους πληρέστερης ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης των μαθητών σχετικά με ζητήματα πρόληψης και προστασίας από φυσικές καταστροφές.

____________________________________

Δείτε ακόμη:

Ψηφισθέν νομοσχέδιο με 10 άρθρα για την Παιδεία

Δημοσιεύθηκε το Ψηφισθέν Νομοσχέδιο “Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλα επείγοντα ζητήματα”.

Στα άρθρα 62 έως 71 περιέχονται διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δείτε τα άρθρα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ́
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αρθρο 62 – Εξασφάλιση πιστώσεων για απασχόληση εκπαιδευτικών

Αρθρο 63 – Ρυθμίσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Αρθρο 64 – Α.Ε.Ι. – ακαδημαϊκές ελευθερίες– αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος

Αρθρο 65 – Αρση πρόβλεψης ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Αρθρο 66 – Ρύθμιση θεμάτων αποσπασμένου εκπαιδευτικού προσωπικού στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.)

Αρθρο 67 – Συνέχιση λειτουργίας κέντρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.)

Αρθρο 68 – Παράταση προθεσμίας για πρόσληψη εκπαιδευτικών

Αρθρο 69 – Διαδικασία επιλογής εκπαιδευτών ενηλίκων

Αρθρο 70 – Αμοιβή μη πιστοποιημένων εκπαιδευτικών ενηλίκων

Αρθρο 71 – Παράταση προθεσμίας πιστοποίησης προγραμμάτων σπουδών ΚΔΒΜ

Δείτε το Ψηφισθέν Νομοσχέδιο αναλυτικά

____________________________________

Δείτε ακόμη

Κεραμέως για διορισμούς και προσλήψεις: Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας: Προσκλήσεις για Απόσπαση εκπαιδευτικών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση