Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Γραμματεία ΑμεΑ ΝΔ-Σ. Κυμπουρόπουλος: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Εργασιακή Απασχόληση ΑμεΑ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Γραμματεία ΑμεΑ ΝΔ-Σ. Κυμπουρόπουλος: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Εργασιακή Απασχόληση ΑμεΑ” με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.
Γραμματεία ΑμεΑ ΝΔ-Σ. Κυμπουρόπουλος
Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Μέγαρο Μουσικής τιμήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 από τη Γραμματεία ΑμεΑ – Ατόμων με Αναπηρία – της Νέας Δημοκρατίας, σε συνδιοργάνωση με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο,  η Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, στην εκδήλωση/συζήτηση με θέμα: “Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Εργασιακή Απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία”.
Γραμματεία ΑμεΑ της Ν.Δ – Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση
Την εκδήλωσή τίμησαν ως ομιλητές, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) – NCDP Ιωάννης Βαρδακαστάνης.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, καθώς και Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων. Επίσης τίμησαν την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Βλάχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Ιωάννης Περγαντάς, και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Hellenic Red Cross Αντώνιος Αυγερινός.
Επίσης τιμητική η παρουσία του Υποστράτηγου (ΥΙ) κου Δημήτριου Κασίμου, Διοικητή του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Aθηνών, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ και του Διοικητή της Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχου κου Σπύρου Λάσκου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου και στα μέλη της ΟΝΝΕΔ που τίμησαν την εκδήλωση.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Γραμματείς της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, και μεταξύ άλλων, στελέχη φορέων διοίκησης, αλλά και πολλοί συμπολίτες μας με αναπηρία.
Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Προέδρους και τα μέλη Ομοσπονδιών, Συλλόγων και Φορέων του αναπηρικού κινήματος που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση καθώς και στους φορείς που αγκάλιασαν την εκδήλωση με την παρουσία των banner και των ενημερωτικών φυλλαδίων τους όπως το ΚΕΑΤ- Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, την Π.ε.γ.κ.α.π.-Ν.υ., το Το Πέταγμα, το Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων “Αναγέννηση”, την ΑΜΥΜΩΝΗ και το Χατζηπατέρειο ΚΑΣΠ.

Στέλιος Κυμπουρόπουλος-Κωνσταντίνος Λολίτσας

Καλοσώρισμα-Εισαγωγικά σχόλια
Στη συζήτηση του πάνελ συμμετείχαν με σειρά τοποθέτησης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο γονέας Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ζέττα Μ. Μακρή, η εκπαιδευτικός Μαρία Κουτσοκώστα, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, η ραδιοφωνική παραγωγός ‘Αννα Μπαλάν, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ο Γραμματέας της Νέα Δημοκρατία-Γραμματεία ΑμεΑ Κωνσταντίνος Λολίτσας.
Εισαγωγικά σχόλια απηύθυνε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και επιστολή απέστειλε και αναγνώστηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Επίσης απηύθυνε εισαγωγικά σχόλια ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.
Στο καλωσόρισμα του ο Γραμματέας ΑμεΑ της ΝΔ Κώστας Λολίτσας επεσήμανε ότι η ίδρυση της Γραμματείας ΑμεΑ το 2019 από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μηστοτάκη ήταν το πρώτο στίγμα της πορείας που ακολουθήθηκε για τα θέματα των ΑμεΑ, η οποία πορεία θα παρουσιαστεί στη συνέχεια της σημερινής εκδήλωσης.
Συζήτηση
– Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει μια συμπεριληπτική λογική για τα ΑμεΑ φέρνοντας το παράδειγμα του μεγάλου έργου στο Ελληνικό που περιλαμβάνει την μέριμνα για την στέγαση συλλόγων ΑμεΑ σε κεντρικό κτήριο, και τα βήματα του Υπουργείου για προγράμματα κατάρτισης, προϊόντων και υπηρεσιών για τα ΑμεΑ σε εναρμόνιση με ευρωπαϊκές οδηγίες.
– Ο κος Αγγελόπουλος, γονέας παιδιού με αναπηρία, τοποθετήθηκε βιωματικά μιλώντας για τον καθημερινό αγώνα των ατόμων και των φροντιστών με αναπηρία, αναφέροντας ότι η αναπηρία είναι μέρος της ζωής και η εκπαίδευση και κατάρτιση δημιουργεί ένα μοναδικό περιβάλλον ευκαιριών για τα ΑμεΑ.
– Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μάκρη επεσήμανε το έργο του Υπουργείου κυρίως τους χιλιάδες μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση για πρώτη φορά στην εκπαιδευτική ιστορία της χώρας και τόνισε το έργο που μένει να γίνει στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των ΑμεΑ.
– Η κα Κουτσοκώστα, ως Εκπαιδευτικός με αναπηρία αναφέρθηκε βιωματικά για την εμπειρία αποδοχής της στο ελληνικό σχολείο, και για την σημασία εμφύσησης της έννοιας της αποδοχής της διαφορετικότητας στο μαθητικό κοινό.
– Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι τα θέματα της αναπηρίας είναι τα πιο σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την κυβέρνηση, και την συνολική προσπάθεια του Υπουργείου να λύσει τα ουσιαστικά ατομικά προβλήματα για κάθε ΑμεΑ, μέσω πολιτικών με αποτέλεσμα, όπως οι δράσεις της ΔΥΠΑ – Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης για απασχόλησης των ΑμεΑ στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τα 6 νέα προγράμματα απασχόλησης που θα ανακοινωθούν σύντομα.
– Η κα Άννα Μπαλάν, τοποθετήθηκε βιωματικά αναφερόμενη στην σημασία της συμπερίληψης των μαθητών με προβλήματα όρασης στο τυπικό σχολείο, και την σπουδαιότητα δημιουργίας νέων περιβαλλόντων αποδοχής των ΑμεΑ στο εργασιακό περιβάλλον.
– Η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα προσωπικού βοηθού ως ένα εργαλείο για την αξιοπρεπή διαβίωση των ΑμεΑ στην χώρα μας, καθώς και στο πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για την έγκαιρη υποστήριξη παιδιών με αναπηρία.
– Ο κος Κυμπουρόπουλος αναφέρθηκε για τον αγώνα των ΑμεΑ για να ξεπεράσουν τις στρεβλώσεις και τα εμπόδια που βάζει η κοινωνία, και την σημασία του να χαρακτηρίζεται η εκπαίδευση από την έννοια του «μαζί» είτε ο μαθητής έχει βλάβη είτε όχι. Ο Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στον συνεχή αγώνα του για την εισαγωγή στην Ελλάδα του προγράμματος του προσωπικού βοηθού.
– Ο Γραμματέας ΑμεΑ της ΝΔ Κώστας Λολίτσας αναφέρθηκε βιωματικά ως Ειδικός Παιδαγωγός για την εμπειρία του στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση κατά τα τελευταία χρόνια και πως άλλαξε θεαματικά η εικόνα ως προς την στελέχωση με μόνιμο προσωπικό ως αποτέλεσμα της πολιτικής βούλησης κατά τα χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ.
Δείτε επίσης

Δράσεις και μηνύματα σχολείων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ-Μήνυμα Διευθυντή ΕΑΕ Γ. Μπουσδούνη 

Πρωθυπουργός: Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ όχι με αφηρημένα συνθήματα, αλλά με 4 στοχευμένα βήματα

Η Ειδική Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Tάσεις, προκλήσεις και προοπτικές-Εξ αποστάσεως Ημερίδα ΙΕΠ 

Διακήρυξη ΕΣΑμεΑ για την 3η Δεκέμβρη 2022, Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 

Δείτε ακόμη

Ξεκινά η επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, Εργ/κών Κέντρων, Πρότυπων-Πειραματικών | Αποφάσεις

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση