Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Γώγος-Κοτανίδου: Δεν είναι απαραίτητο να ανοίξουν Δημοτικά και Γυμνάσια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Γώγος-Κοτανίδου: Δεν είναι απαραίτητο να ανοίξουν Δημοτικά και Γυμνάσια – Τι είπαν στις εκπομπέςΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΙ και ΕΠΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΕΡΤ1.

Γώγος-Κοτανίδου

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων μίλησαν σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικές εκπομπές, η κα Αναστασία Κοτανίδου Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο κος  Χαράλαμπος Γώγος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών.

Εκπομπές ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΙ και ΕΠΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΕΡΤ1

Η κα Κοτανίδου μίλησε στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΙ και ο κος Γώγος στην εκπομπή ΕΠΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΕΡΤ1, τονίζοντας και οι δύο πως δεν είναι απαραίτητο να λειτουργήσουν και πάλι μετά τις 10 Μαΐου τα σχολεία, εκτός φυσικά από την Τρίτη Λυκείου κι αυτή εξαιτίας των αναγκών των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η κα Κοτανίδου μάλιστα ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια για 15 ημέρες, από τη στιγμή που η σχολική χρονιά περατώνεται σύντομα.

Μέτρα ασφαλείας

Επιπροσθέτως τόνισαν πως, ιδίως μετά την άρση περιοριστικών μέτρων, πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας των 2 μέτρων, να μην γίνονται χειραψίες, να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στους κλειστούς χώρους και φυσικά, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μέλη της επιτροπής

Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως η  η κα Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και ο κος Χαράλαμπος Γώγος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελούν μέλη της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες η οποία και συνεδριάζει για τα ζητήματα του κορονοϊού.

Ανακοίνωση σχεδίου επιστροφής στην κανονικότητα

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως αναμένεται η ανακοίνωση του γενικότερου σχεδίου επιστροφής στην κανονικότητα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αρχές της επόμενης εβδομάδας, η δε εισήγηση της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει τις επόμενες ώρες.

 Δείτε επίσης

Σοφία Ζαχαράκη στον ΣΚΑΙ: Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια επιστροφής στα σχολεία
Τσιόδρας για άνοιγμα σχολείων: 15 με 20% επηρέασε τη μετάδοση κορονοϊού το κλείσιμο-Σε 48 ώρες η εισήγηση της Επιτροπής
Κεραμέως για σχολική χρονιά: Ενδέχεται να παραταθεί
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Για το άνοιγμα των σχολείων έγινε προεργασία με ΕΛΣΤΑΤ και συναρμόδια Υπουργεία
Ζαχαράκη στο “MEGA MAG”: Μετακύλιση ύλης την επόμενη χρονιά-Προτεραιότητα η Γ Λυκείου
Ανακοίνωση άρσης μέτρων: Αρχές επόμενης εβδομάδας από τον Πρωθυπουργό-Δύσκολη άσκηση το άνοιγμα των σχολείων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση