Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Γώγος-lockdown: Για τα σχολεία η απόφαση ελήφθη-Δεν αποκλείεται ν αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Γώγος-lockdown: Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο στην πανδημία-Για τα σχολεία η απόφαση ελήφθη, αλλά δεν αποκλείεται ν αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν.

Γώγος-lockdown

Προβληματίζει η αύξηση κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας και αυτό συζητήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχθές Τρίτη 26 Ιανουαρίου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζουμε πως κάθε Τετάρτη αναλύονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και κάθε Παρασκευή λαμβάνονται οι αποφάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού, οι οποίες αφορούν στην επόμενη εβδομάδα.

Πρόθεση ν ανοίξουν Γυμνάσια-Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

Πρόθεση είναι να πραγματοποιηθεί η δια ζώσης επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021, πλην όμως δεν μπορεί να αποκλεισθεί, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία θα τεθούν υπόψη των ειδικών λοιμωξιολόγων, μια αλλαγή απόφασης.

Τι είπε ο Καθηγητής κος Χαράλαμπος Γώγος

“Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχει αποφασιστεί όπως ξέρετε, η απόφαση είναι ειλημμένη, ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο”,

δήλωσε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του  ΑΝΤ1 σήμερα το πρωϊ ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, και μέλος της επιτροπής των ειδικών κατά της πανδημίας κορονοϊού του υπουργείου Υγείας κος Χαράλαμπος Γώγος.

“Στο τραπέζι υπάρχουν όλα.

Όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα”. Γι αυτό άλλαξε και το σύστημα των αποφάσεων οι οποίες λαμβάνονται την Παρασκευή όταν έχουμε τον κυλιόμενο μέσο όρο της εβδομάδας και για τα κρούσματα και για τις νοσηλείες και την κατανομή των κρουσμάτων”, συμπλήρωσε.

Επισήμανε δε

ότι την Παρασκευή που θα συνεδριάσει η  επιτροπή θα δει τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας και θα αποφασίσει., τονίζοντας πως:

“Ο ιός είναι εδώ και υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εχθές είχαμε λίγο παραπάνω εισαγωγές, έχουμε 1.500 νοσηλευόμενους. Τα πράγματα δεν έχουν τελειώσει, είμαστε στην κόψη του ξυραφιού”.

Δείτε επίσης

Εγκύκλιος επαναλειτουργίας Γυμνασίων-Λυκείων: Ενημέρωση γονέων-υπενθύμιση μέτρων covid τις 2 πρώτες ώρες
Ζέττα Μακρή-απουσίες μαθητών με ευαισθησία-Οχι βαθμολογία με κάτω από 10 ώρες μάθημα και χωρίς εικόνα
Σύψας: Το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων την 01.02 αποφασίσθηκε εφόσον έχουμε καλές επιδημιολογικές εξελίξεις
Ζέττα Μακρή-πρόστιμα μαθητών: “Δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές”
Ανακοινώσεις: Γυμνάσια-Λύκεια ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου-Οχι τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές
ΦΕΚ-Μέτρα προστασίας κορονοϊού-25.01 έως 01.02-Σχολεία, Πανεπιστήμια, Φροντιστήρια, Μετακινήσεις, Λειτουργία Δημοσίου

Πριν φύγετε

Διαχείριση κρούσματος-πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολείου | Νέες οδηγίες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση