Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας: Τι συζητήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κο Φίλιππο Σκαραμαγκά, τον Αντιπρόεδρο κο Γιώργο Μπακούρη και μέλη της Διοίκησης.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα

Στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Διοίκησης της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κας Δόμνας Μιχαηλίδου και συνεργατών της με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κο Φίλιππο Σκαραμαγκά, τον Αντιπρόεδρο κο Γιώργο Μπακούρη και μέλη της Διοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς θέματα αναφορικά με τον νέο Νόμο, που πρόσφατα δημοσιεύτηκε για τα Ιδρύματα και αναφέρθηκαν πιο συγκεκριμένα, σε θέματα που αφορούν την ιδιαιτερότητα του Χατζηκυριάκειου και τις ιδιομορφίες που το διακρίνουν.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Χατζηκυριάκειου Ιδρυματος Παιδικής Προστασίας, η κυρία Μιχαηλίδου με χαρά δέχτηκε να συζητήσει τις προτάσεις του Ιδρύματος και είδε με μεγάλη αγωνία το γεγονός των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των εργασιών του κεντρικού κτιρίου του Ιδρύματος.

Προθυμοποιήθηκε μάλιστα να συνεργαστεί όσο μπορεί και της επιτρέπεται με την Περιφέρεια Αττικής και τον κύριο Πατούλη για να επισπευσθούν οι όποιες εργασίες.

Στην συνέχεια η Υφυπουργός κα Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Παιδικής Προστασίας και συνομίλησε με το προσωπικό του ιδρύματος, περιγράφοντάς τους το όραμά της για το μέλλον των ιδρυμάτων και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων και προβληματισμών που τέθηκαν από τους εργαζόμενους. Για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι αυτοσκοπός του Υπουργείου είναι η καλύτερη διαβίωση των παιδιών και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν δομές όπως το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, που προσφέρει τις υπηρεσίες του με αγάπη προς τα παιδία πλέον των 120 χρόνων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες και ανανεώθηκε το ραντεβού για μια νέα συνάντηση στο άμεσο μέλλον.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Φίλιππος Σκαραμαγκάς δήλωσε ευχαριστημένος από την συνάντηση και για την άριστη συνεργασία που έχει με την κα Υφυπουργό και εξέφρασε την στήριξη του Ιδρύματος στην συνέχιση του έργου της.

Δήλωσε μάλιστα “Η κοινωνία μας έχει παιδιά και οικογένειες, που χρειάζονται την βοήθεια μας. Οι πόρτες του ιδρύματος μας είναι ανοιχτές για όσα παιδιά μας χρειάζονται. Μην διστάσετε να μιλήσετε μαζί μας”.

Δείτε επίσης

ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη: Εγγραφές για το χειμερινό εξάμηνο 2022 Β 

ΟΠΕΚΑ-παροχές ΑμεΑ: Αντιστοίχιση προϋποθέσεων για απονομή προνοιακών παροχών σε χρήμα 

1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κιάτου: “Αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο της Μαθητικής Διαρροής: το παράδειγμα της Πορτογαλίας” 

Επίδομα πληροφορικής στο Δημόσιο: Το δικαιούνται μόνον όσοι ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής 

Να ιδρυθούν τα Τμήματα Ενταξης: Αναφορά στη Βουλή από το ΚΚΕ 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση