Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις από τον Υφ. Παιδείας Α. Συρίγο για την κάλυψη των θέσεων στις Πανελλαδικές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις από τον Υφ. Παιδείας Α. Συρίγο για την κάλυψη των θέσεων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021.

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Α. Συρίγο για το αν θα πληρωθεί το σύνολο των 77.415 θέσεων των Πανελλαδικών.

Με ανακοίνωσή της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στα λεγόμενα του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κου Αγγελου Συρίγου περί του αριθμού των υποψηφίων που δε θα περάσουν σε Πανεπιστήμια, επειδή δεν υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός θέσεων και που αυτό θα επικαλεσθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας

ενημερώνει τον Υφυπουργό ΠΑΙΘ πως η μελέτη του ΣΥΡΙΖΑ για τους εισακτέους που θα κοπούν από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφορά τους επιπλέον αυτών των 25.000 που ούτως ή άλλως, αποκλείονται λόγω έλλειψης θέσεων.

Επιπροσθέτως ρωτά την Κυβέρνηση και προσωπικά τον κο Συρίγο αν δεσμεύονται για την πλήρωση του συνόλου αυτών των 77.415 θέσεων, όπως συνέβαινε όλα τα τελευταία χρόνια.

Η Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ
Απαντήσεις κ. Συρίγο!

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, όπως η ΟΙΕΛΕ) για έναν αριθμό 25.000 -30.000 υποψηφίων που θα αποκλειστούν από τα Πανεπιστήμια με τις βάσεις εισαγωγής Μητσοτάκη- Κεραμέως, ο υφυπουργός Άγγ. Συρίγος ανέφερε:

“Σκέφτομαι μήπως αυτό είναι ένα κόλπο διότι ετησίως οι υποψήφιοι είναι 103.000 και οι θέσεις 78.000. Και σκέφτομαι μήπως μας πει, (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) «να, οι 25.000», που είναι όσοι δε θα περάσουν στο πανεπιστήμιο επειδή δεν υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός θέσεων»”.

Δεν θέλουμε να κρίνουμε την αναφορά αυτή του κ. Συρίγου, ως δηλωτική της ποιότητας της “αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση” που χαρακτηρίζει πλείστα όσα κυβερνητικά στελέχη.

Παραβλέπουμε, επίσης, την απόπειρα του κ. Συρίγου, να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο προχειρολόγο, όσο η κυβέρνηση στην οποία μετέχει.

Και πηγαίνουμε στην ουσία των στοιχείων, συμφωνώντας κατ` αρχάς μαζί του τόσο στον αριθμό των υποψηφίων (103.000) όσο και των προσφερόμενων θέσεων στα Πανεπιστήμια από το Υπουργείο Παιδείας (77.415 για την ακρίβεια).

Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον κ. Συρίγο, ότι, η μελέτη του ΣΥΡΙΖΑ για τους εισακτέους που θα κοπούν από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφορά τους ΕΠΙΠΛΕΟΝ αυτών των 25.000 που ούτως ή άλλως, αποκλείονται λόγω έλλειψης θέσεων.

Αυτοί οι επιπλέον θα είναι κοντά στους 25.000 – 30.000 σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, οι οποίοι είμαστε βέβαιοι ότι θα επιβεβαιωθούν από τα αποτελέσματα.

Αδιάβαστος, λοιπόν, σε ό, τι αφορά στις επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός και άσφαιρα τα πυρά του.

Όμως, κάνοντας λόγο ο κ. Συρίγος για το δήθεν “κόλπο ΣΥΡΙΖΑ”, ενημερώνει τους πολίτες ότι φέτος είναι διαθέσιμες 78.000 θέσεις στα Πανεπιστήμια.

Και το ερώτημα είναι:

Δεσμεύεται η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Συρίγος για την πλήρωση του συνόλου αυτών των 77.415 θέσεων, όπως συνέβαινε όλα τα τελευταία χρόνια (και επί ΝΔ το 2019 και το 2020).

Θα το κάνουν; Θα καταργήσουν, δηλαδή, τις βάσεις εισαγωγής; Όχι, βέβαια!

Συνεπώς, το πρόβλημα που ο κ. Συρίγος, νομίζει ότι έβγαλε από το επικοινωνιακό παράθυρο, επιστρέφει από την πόρτα της πολιτικής και τον “επερωτά”:

” Θα καλύψετε τις 77.415 θέσεις; Θα καταργήσετε τις βάσεις εισαγωγής; Πόσοι υποψήφιοι, σύμφωνα με τους δικούς σας υπολογισμούς θα κοπούν εφόσον ισχύσουν οι βάσεις σας; Πως θα αποδείξετε έμπρακτα ότι διαπράττει σφάλμα ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενος ότι από τις 78.000 θέσεις θα καλυφθούν μόνο 48.000-53000;”

Το “μπαλάκι” σε εσάς κ. υφυπουργέ.

Περιμένουμε με ειλικρινές ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας.

Αυτές που αρνείται ο πρωθυπουργός μη προσερχόμενος στη Βουλή. Αυτές που αποφεύγει η υπουργός Παιδείας.

Αυτές που προσπαθούν να αποδιώξουν “όπως ο διάβολος το λιβάνι” οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ.

Απαντήσεις κ. Συρίγο!

Δείτε επίσης

Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια-Πανελλαδικές ΓΕΛ: Τροποποίηση Απόφασης | ΦΕΚ
Πανελλαδικές Γενικών Λυκείων 2021: Εγκύκλιος με ρυθμίσεις θεμάτων για τη διεξαγωγή των εξετάσεων
Πανελλαδικές ΕΠΑΛ 2021: Οδηγίες για Ελάχιστη Βάσης Εισαγωγής-Υπολογισμό μορίων-Μηχανογραφικό

Δείτε ακόμη

Οδηγός επιτυχίας Πανελλαδικών εξετάσεων στις ημέρες Covid -19
 Παράλληλο μηχανογραφικό ΙΕΚ: Ενημέρωση επί της διαδικασίας | Εγγραφο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση