Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Η ΟΛΜΕ ζητά άδεια ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς γονείς μαθητών που μετακινούνται για εξετάσεις Στρατιωτικών σχολών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ΟΛΜΕ ζητά άδεια ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς γονείς μαθητών που μετακινούνται για εξετάσεις Στρατιωτικών σχολών – Εγγραφο προς ΥΠΑΙΘ.

Η ΟΛΜΕ ζητά άδεια ειδικού σκοπού

Tο ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να χορηγήσει 5νθήμερη άδεια ειδικού σκοπού σε όσους εκπαιδευτικούς είναι γονείς μαθητών που επιδιώκουν να εισαχθούν στις Στρατιωτικές σχολές και αρκετοί από αυτούς υποχρεώνονται να μετακινηθούν από την πόλη τους στο πλησιέστερο εξεταστικό κέντρο για ψυχομετρικές-ιατρικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Η ΟΛΜΕ αναφέρει μάλιστα πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει τις εξετάσεις των υποψηφίων για τις στρατιωτικές σχολές εντός του σχολικού έτους, ενώ παλαιότερα οι προαναφερθείσες εξετάσεις πραγματοποιούνταν μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, εξαιτίας της απόφασης του ΥΠΑΙΘ για τον περιορισμό επιλογών των υποψηφίων για τις Ανώτατες Σχολές (16 επιλογές).

Δείτε το έγγραφο της ΟΛΜΕ

Αθήνα, 23/03/2022

Α.Π.: 1063

ΠΡΟΣ: την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως

 Θέμα: Άδεια ειδικού σκοπού εκπαιδευτικών

 Κυρία Υπουργέ,

Εξαιτίας της απόφασής σας για τον περιορισμό επιλογών των υποψηφίων για τις Ανώτατες Σχολές (16 επιλογές) το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει τις ψυχομετρικές εξετάσεις, τις ιατρικές εξετάσεις και τις αθλητικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τις στρατιωτικές σχολές εντός του σχολικού έτους, ενώ παλαιότερα οι προαναφερθείσες εξετάσεις πραγματοποιούνταν μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα:
  • Χιλιάδες μαθητών/τριών της Γ΄ Λυκείου να λείπουν από τα σχολεία για 5 ημέρες προκειμένου να συμμετάσχουν στην προαναφερθείσα διαδικασία
  • Εκατοντάδες μαθητές/τριες, κυρίως από την επαρχία, αναγκάζονται να μετακινηθούν στις πόλεις που έχουν οριστεί τα εξεταστικά κέντρα, μεσούσης της διδακτικής χρονιάς

Επειδή αρκετοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί είναι γονείς μαθητών – μαθητριών που επιδιώκουν να εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές και αρκετοί/ες από αυτούς/ές υποχρεώνονται να μετακινηθούν από την πόλη τους στο πλησιέστερο εξεταστικό κέντρο, το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας να χορηγήσει 5νθήμερη άδεια ειδικού σκοπού για τους/τις εκπαιδευτικούς αυτής της κατηγορίας. Αντίστοιχη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για γονείς άλλων κλάδων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Δείτε επίσης

Το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ όπως το παρουσίασε η Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμεως στη Σύνοδο Πρυτάνεων 

Αιτήσεις εισαγωγής-Σχολές Πυροσβεστικής: Aπό την Τετάρτη 23.03 έως Σάββατο 09.04.2022 

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια-νόμος 4908/2022: Τροποποίηση του νόμου 2725/1999 

Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων Επιστήμης Υλικών Πανεπιστημίων Πατρών και Κρήτης-Ερώτηση στη Βουλή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση