Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Η υγειονομική ανασφάλεια στην εκπαίδευση επιδεινώνεται καθημερινά-Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η υγειονομική ανασφάλεια στην εκπαίδευση επιδεινώνεται καθημερινά-Τριπλασιάστηκε το ποσοστό κρουσμάτων σε παιδιά σχολικής ηλικίας-Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία η υγειονομική ανασφάλεια που βιώνει η εκπαίδευση επιδεινώνεται καθημερινά. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στην ομάδα των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο, το ποσοστό στα συνολικά κρούσματα από 12-13% την περίοδο των διακοπών, έχει εκτοξευτεί, και χτες βρισκόταν στο 33,1%.

Μετά απ αυτά

η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως η πραγματικότητα αυτή αποκρύπτεται με καθημερινές παραπλανητικές ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ.

Δείτε την Ανακοίνωση
“Για τα πανηγύρια” του υπουργείου Παιδείας… επειδή τριπλασιάστηκε το ποσοστό κρουσμάτων στα παιδιά σχολικής ηλικίας

Το υπουργείο Παιδείας σε κατάσταση συνεχούς πανηγυρισμού για τις «επιτυχίες» του, τολμά μέσα στις συνθήκες υγειονομικής τραγωδίας που περνάει η χώρα, με τα ζοφερά νούμερα νεκρών και διασωληνωμένων που ανακοινώνονται κάθε βράδυ, να παρουσιάζει μια μαγική εικόνα, για το χώρο της Εκπαίδευσης.

Το κάνει μάλιστα, αξιοποιώντας την σχετική αποκλιμάκωση

του συνολικού αριθμού κρουσμάτων σε όλο τον πληθυσμό, από τα 40 και 50 χιλιάδες καθημερινά, σε αριθμούς ανάμεσα στις 10 και 20 χιλιάδες (κάτι που φυσικά ουδόλως δηλώνει μείωση της επικινδυνότητας της νόσου στην κοινωνία). Με τον τρόπο αυτό, παρουσιάζει την αριθμητική αποκλιμάκωση στις ηλικίες 0-17 ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει στα σχολεία.

Μάλιστα χάρη στο περίφημο 50%+1, καμαρώνει, αντί να ντρέπεται, γιατί με 50.000 κρούσματα στα σχολεία κλείνουν καθημερινά 2-3 τμήματα!

Ουδέν αναληθέστερο από την εικόνα που φιλοτεχνεί

η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Αφού η υγειονομική ανασφάλεια που βιώνει η εκπαίδευση επιδεινώνεται καθημερινά. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι στην ομάδα των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο το ποσοστό στα συνολικά κρούσματα από 12-13% την περίοδο των διακοπών, έχει εκτοξευτεί, και χτες βρισκόταν στο 33,1%.

Ο σχεδόν τριπλασιασμός τους,

αποτυπώνει την ζοφερή υγειονομική κατάσταση που δημιουργήθηκε ευθύς ως άνοιξαν τα σχολεία και για την οποία είχε προειδοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητώντας μικρή παράταση των διακοπών για να μην επιβαρυνθεί υπέρμετρα το ΕΣΥ και για να ληφθούν αυξημένα μέτρα προστασίας.

Με τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων στα σχολεία υπήρξαν σωρευτικές επιπτώσεις στην υγεία όλου του πληθυσμού, αφού η νόσος διασπείρεται από τα μικρά παιδιά στους μεγαλύτερους.

Η άσχημη αυτή κατάσταση

αντανακλάται στις μαζικές κινητοποιήσεις μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών που απαιτούν ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και Πανεπιστήμια.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που αποκρύπτει με καθημερινές παραπλανητικές ανακοινώσεις η πανηγυρίζουσα υπουργός.

Πότε ευχαριστημένη για την εκτόξευση των κρουσμάτων

που δήθεν δεν θα ανιχνεύονταν αν δεν άνοιγαν τα σχολεία με το “50%+1”, πότε για την επιβεβαίωση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα των παρανομιών της με τη Cisco – ένα σκάνδαλο που πριν λίγες μέρες αρνούνταν την ύπαρξή του και τώρα με την “ουρά στα σκέλια” τρέχει να “διορθώσει”.

Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση