“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ηγεσία Υπουργείου Παιδείας στη ΔΕΘ: Συναντήσεις και επαφές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ηγεσία Υπουργείου Παιδείας στη ΔΕΘ: Συναντήσεις και επαφές με  μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, μαθητές, φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Ηγεσία Υπουργείου Παιδείας στη ΔΕΘ

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τις συναντήσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου στο πλαίσιο της επίσκεψης της στη Θεσσαλονίκη για την 84η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Δείτε το Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην 84η ΔΕΘ.

Την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με  μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, μαθητές, φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες  είχε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο της επίσκεψης της στη Θεσσαλονίκη για την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στις εν λόγω συναντήσεις με τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας μετείχαν ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Αποστόλης Δημητρόπουλος,

Η Υπουργός εγκαινίασε τα περιπτερά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δείτε το σχετικό Video

_________________________________

Δείτε επίσης

Πρωθυπουργός για διορισμούς στη ΔΕΘ: Σε τι αναφέρθηκε και τι δήλωσε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” επ ευκαιρία των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ, αναφέρθηκε και:

  • Στις προσλήψεις στην Παιδεία και Υγεία λέγοντας πως οι προσλήψεις που είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν δύνανται να προχωρήσουν γιατί “δεν βρήκαμε ούτε μία πίστωση για τις προσλήψεις που είχε ανακοινώσει ο κ. Τσίπρας”.
  • Στους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή επισημαίνοντας πως θα προχωρήσει η διαδικασία που ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Στους μόνιμους διορισμούς στην Γενική Εκπαίδευση αναφέροντας πως “ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες θα προχωρήσουμε και στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση. Για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει να έχουμε έναν πλήρη καταγραφή ώστε να γνωρίζουμε ποιες είναι οι ανάγκες”.
  • Στην αναλογία 1 προς 5 στις προσλήψεις λέγοντας πως “μπορούμε να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα” και δεν θα υπάρξει επιμονή στο 1 προς 5.

Η συνέχεια εδώ

_________________________________

Πριν φύγετε

Πολυνομοσχέδιο Παιδείας τον Νοέμβριο: Τι θα περιλαμβάνει

Συνέντευξη Ζαχαράκη στο OPEN για το βαθμό ετοιμότητας πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.

Ψυχοκοινωνική υπηρεσία στην Εκπαίδευση: Ανάγκη θεσμοθέτησης | Επιστολή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση