Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ηλεκτρονικές προεγγραφές στα σχολεία: Κάποιοι τα κατάφεραν στις 4 τα ξημερώματα!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ηλεκτρονικές προεγγραφές:  Εγγραφο της ΟΛΤΕΕ διεκτραγωδεί τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών – “Ταλαιπωρία ανείπωτη και ατελέσφορη διαδικασία”.

Ηλεκτρονικές προεγγραφές στα σχολεία: Κάποιοι τα κατάφεραν στις 4 τα ξημερώματα!

Με Εγγραφο της η ΟΛΤΕΕ διεκτραγωδεί τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών, κυρίως της Β’ Φάσης.

Αναφέρεται σε ουρές γονέων από νωρίς το πρωί, έξω από τα γραφεία των ΕΠΑΛ με τα δικαιολογητικά ανά χείρας, χωρίς τελικά να μπορούν να τα καταθέσουν, το ηλεκτρονικό σύστημα να έχει καταρρεύσει και μετά από ώρες αναμονής να φεύγουν άπραγοι.

Γονείς προσπαθούσαν, αναφέρει η ΟΛΤΕΕ, ακόμα και νυχτερινές ώρες να συμπληρώσουν επιτυχώς την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης, για να καταφέρουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο σχολείο της επιλογής τους.

Κάποιοι τα κατάφεραν στις 4 τα ξημερώματα!!

Κατά την Ομοσπονδία η κατάσταση στα σχολεία ήταν εκτός ελέγχου και τα προβλήματα για άλλη μια χρονιά πάμπολλα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο των εγγραφών έπρεπε πρώτα να γίνει οριστικοποίηση της τοποθέτησης των μαθητών ανά σχολείο, μέσω της ηλεκτρονικής δήλωσης και κατόπιν να γίνει αποδοχή δικαιολογητικών.

Αποτέλεσμα, ο εκνευρισμός των γονέων να έχει αποδέκτες τους εκπαιδευτικούς.

Μετά όλα αυτά η ΟΛΤΕΕ αναρωτιέται:

  • Αν τελικά πρέπει η νέα Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επανεξετάσει την αναλογία ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ ανά Δήμο.
  • Αν επιτέλους πρέπει να μπουν χωροταξικά κριτήρια στην κατανομή των εγγραφών των μαθητών που επιλέγουν ΕΠΑ.Λ. στα όρια της κοινότητάς τους.

Και ζητά:

  • Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν ανά ΕΠΑ.Λ., να οριστικοποιηθούν με την ολοκλήρωση των εγγραφών στις 11-9-2019, ώστε να υπάρχει σαφή εικόνα του μαθητικού δυναμικού κάθε τάξης, τομέα και ειδικότητας.
  • Για την τρέχουσα χρονιά, να εγκριθούν και να λειτουργήσουν όλα τα βιώσιμα τμήματα των ΕΠΑ.Λ..
  • Τον εξορθολογισμό της Υ.Α. του ΥΠΠΕΘ με αριθμ. Φ.12/134644/Δ4/08-08-2017, μειώνοντας τον ελάχιστο αριθμό μαθητών σε ειδικές περιπτώσεις και οι μαθητές σε κάθε τμήμα τάξης ή τομέα ή ειδικότητας των Επαγγελματικών Λυκείων να μην μπορεί να υπερβαίνουν τους είκοσι (20).

Δείτε το Εγγραφο της ΟΛΤΕΕ

Δείτε ακόμη:

Επέτειος Διαθεσιμότητας: Δελτίο Τύπου ΟΛΤΕΕ

Παρέμβαση ΟΛΜΕ για εγγραφές και ολιγομελή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση