Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογής αιρετών Υπηρ. Συμβουλίων 2020: Αναμένεται ΦΕΚ με τη διαδικασία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογής αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων 2020: Αναμένεται σε ΦΕΚ η διαδικασία με τις αναγκαίες λεπτομέρειες ως προς τον τρόπο διεξαγωγής.
Ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογής αιρετών
Σύμφωνα με πληροφορίες του especial.gr το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενεργοποιεί τη διάταξη της παραγράφου 3, του άρθρου 22, του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 4728/2020 και προχωρά τη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές των αιρετών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίες, σύμφωνα με τον το άρθρο 22, του νόμου 4722/2020 πρόκειται να διεξαχθούν το Σάββατο 07.11.2020.
Πολύ σύντομα
αναμένεται Απόφαση, η οποία θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, η οποία θα καθορίζει τις αναγκαίες λεπτομέρειες ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, κατά παρέκκλιση του π.δ. 1/2003 και άλλων συναφών διατάξεων που ρυθµίζουν αποκλειστικά και µόνο τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας µε αυτοπρόσωπη εµφάνιση των εκλογέων ενώπιον εφορευτικών επιτροπών ή µε αλληλογραφία.
Η παράγραφος 3 του άρθρου 22 του νόμου 4722/2020
“Οι εκλογικές διαδικασίες που διενεργούνται κατ’ εφαρµογή των παρ. 1 και 2 δύναται να διεξαχθούν µέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας κατόπιν απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευµάτων, µε την οποία καθορίζονται και οι αναγκαίες λεπτοµέρειες ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, κατά παρέκκλιση του π.δ. 1/2003 και άλλων συναφών διατάξεων που ρυθµίζουν αποκλειστικά και µόνο τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας µε αυτοπρόσωπη εµφάνιση των εκλογέων ενώπιον εφορευτικών επιτροπών ή µε αλληλογραφία”.
Δείτε ολόκληρο το άρθρο 22 το οποίο βρίσκεται στον νόμο 4722/2020
“Επείγουσες ρυθµίσεις για την αντιµετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του µεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», περαιτέρω µέτρα για την αντιµετώπιση των συνεχιζόµενων συνεπειών της πανδηµίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις”, του Υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε επίσης

Παράταση προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Εως 02.10.2020
Ηλεκτρονική ψηφοφορία-εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων Σάββατο | Αρθρο
 Κλειστά σχολεία ή τμήματα 1.10.2020 εξ αιτίας πανδημίας κορονοϊού | Ανανέωση λίστας
Απόφαση τηλεκπαίδευσης σε περίπτωση παρεμπόδισης του εκπαιδευτικού έργου
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση