Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού και το «σχεδία home»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού: Tο Περιοδικό δρόμου «σχεδία» και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών – ΠΣΤ σάς καλούν να μπείτε στη θέση συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης.

Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Με αφορμή την Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού το Περιοδικό δρόμου «σχεδία» και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών – ΠΣΤ σάς καλούν να μπείτε στη θέση συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης, συμμετέχοντας σε μια μοναδική δράση, που θα σας επιτρέψει να βιώσετε την εμπειρία της τυφλότητας.

Δείτε το Δελτίο Τύπου

Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Η ιστορία του λευκού μπαστουνιού

Η ιστορία του λευκού μπαστουνιού ξεκινά μετά τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Αμερική, όπου αναπτύχθηκε ένα κίνημα αποκατάστασης και επανένταξης των ατόμων που τυφλώθηκαν από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τον οφθαλμίατρο Richard Hoover, ο οποίος πρωτοχρησιμοποίησε ένα μακρύ καλάμι για τη βοήθεια της κίνησης των τυφλών βετεράνων του πολέμου.

Με αφορμή την Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Με αφορμή την Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού το περιοδικό δρόμου «σχεδία» και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών – ΠΣΤ σάς καλούν να μπείτε στη θέση συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης, συμμετέχοντας σε μια μοναδική δράση, που θα σας επιτρέψει να βιώσετε την εμπειρία της τυφλότητας.

Στο σπίτι της «σχεδίας»

Ελάτε στο σπίτι της «σχεδίας», φορέστε τη μάσκα που θα σας δώσουν και ακολουθήστε τους εκπαιδευτές του Συνδέσμου και τους εκπαιδευμένους ανθρώπους του «σχεδία home», ενώ στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες θα διατεθεί και το μενού σε ακουστική βερσιόν, με τη φωνή του μουσικού παραγωγού Γιώργου Μουχταρίδη.

Επίσης, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μυηθεί σε βασικές αρχές κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης για τους συμπολίτες μας με μειωμένη όραση από τους ειδικούς εκπαιδευτές.

Μαζί μας θα είναι και άνθρωποι από τη γειτονιά μας

Μαζί μας θα είναι και άνθρωποι από τη γειτονιά μας, από το μπαρ «Booze Cooperativa», το μπαρ-εστιατόριο «Noel», το ψητοπωλείο «Παραδοσιακό».

Στόχος

Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου ως προς την τυφλότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης.

Πότε:

Τρίτη 15 Οκτωβρίου

Ωρα:

από τις 11:00 π.μ. ώς τις 15:00 μ.μ.

Πού:

Σχεδία home, Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

______________________

Δείτε επίσης

Μπαστούνι για τυφλούς: ηλεκτρονικό βοήθημα, από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σάμου
Προσβασιμότητα: Δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ η Ευρωπαϊκή Πράξη
Πανελλήνια Ενωση Αμφιβληστροειδοπαθών: Νέο εμπόδιο στην πόλη!
Το παιχνίδι UNO διαθέσιμο και σε Braille

______________________

Πριν φύγετε

Κατάλογος Αναδοχής και Υιοθεσίας: Αιτήσεις για ένταξη Πιστοποιημένων Κοινωνικών Λειτουργών
 Χρήσιμο υλικό για Σχολικούς Νοσηλευτές
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση