Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Δεν θα γίνουν μαθήματα την Παρασκευή 27/09/2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 | Εγγραφο ΥΠΑΙΘ.

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σύμφωνα με Εγκύκλιο που κοινοποίησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας λόγω της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019.

Στόχος

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

Επίσης εναρμονίζεται η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι αθλητικές δράσεις

Το σύνθημα είναι «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» και το Υπουργείο προτείνει στις σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά):

  • αερόβιες κινητικές δραστηριότητες : βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά.,
  • ομαδικά -ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Συνεργασίες

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, μπορούν να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα- αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα ολιγοθέσια σχολεία

Για τα ολιγοθέσια σχολεία τα οποία δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής προτείνεται η συνεργασία με άλλες σχολικές μονάδες.

Η κεντρική εκδήλωση

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α. Αμαρουσίου)- στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών (έναντι του ηλεκτρικού σταθμού στάση Ειρήνη).

Θα την πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ σε συνεργασία:

  • Με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
  • Tις Αθλητικές Ομοσπονδίες.
  • Tη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

Mε τη συμμετοχή μαθητών/τριών όλων των Τάξεων των Γυμνασίων της Περιφέρειας Αττικής, Ολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών/τριών διαφόρων αθλημάτων.

Δείτε αναλυτικά την Εγκύκλιο

Δείτε επίσης

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.

Τροποποίηση ρυθμίσεων για την αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στους τίτλους Σπουδών

Οριστικοί Πίνακες εκπαιδευτικών ΣΔΕ και ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ

Μηχανογραφικό υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις: 17 έως 30/09/2019

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση