Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ημερίδα Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ιλίου: “Αναπηρία και Εργασία”-Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ημερίδα Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ιλίου: “Αναπηρία και Εργασία” – Τρίτη 2 Μαΐου 2023 – 9.00 π.μ.-12.00 π.μ. – Στα πλαίσια Προγράμματος Σταδιοδρομίας του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ιλίου.

Ημερίδα Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ιλίου

Ημερίδα με θέμα “Αναπηρία και Εργασία” διοργανώνει το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ιλίου την Τρίτη 2 Μαΐου 2023, στα πλαίσια Προγράμματος Σταδιοδρομίας του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ιλίου.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί από 9.00 π.μ.-12.00 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Ε.Κ.Α. Σπ. Θεολόγου 1, Ιλιον και συμμετέχουν οι:

  • Αυγουλάς Βαγγέλης, Δικηγόρος Μέλος ΔΣΑ, Πρόεδρος ΑΜΚΕ
  • Γεωργαντά Χρυσάνθη, Εργασιακή Σύμβουλος
  • Δουκογιάννη Αγγελική, Εργασιακή Σύμβουλος
  • Μερκούρης Αναστάσιος, εκπαιδευτικός, τ. Διευθυντής Ειδικού Γυμνάσιου-Λυκείου Ιλίου
  • Συρεγγέλα Μαρία, Υφυπουργός Εργασίας

Ιστορία του Σχολείου

Το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Ιλίου ιδρύθηκε το 1980 με τα Προεδρικά Διατάγματα 825 και 826 αντίστοιχα, (ΦΕΚ 204-6/9/1980).

Στην αρχή στεγάστηκε ως παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι. Το 1983 με την υπουργική απόφαση περί «μεταφοράς της έδρας Δημοσίου Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Αθήνας» (ΦΕΚ 553- 22/9/1983 ) έγινε η μετεγκατάσταση της στην περιφέρεια του Γραφείου Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης της Δυτικής Αττικής, στο χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων (Ε.Κ.Α) στο Ίλιον, όπου βρίσκεται έως σήμερα.

Το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Ιλίου αποτελεί δομή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για μαθητές με κινητικές αναπηρίες, ανήκει στο δήμο Ιλίου και φιλοξενείται στο χώρο του Ε.Κ.Α σε ένα διώροφο κτίριο. Το κτίριο αυτό είναι ιστορικής σημασίας, καθώς χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 και αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της εποχής εκείνης.

Το Ειδικό Γυμνάσιο στεγάζεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ενώ το Ειδικό Λύκειο στο ισόγειο. Τα δύο σχολεία έχουν ξεχωριστή είσοδο, προσβάσιμη σε άτομα με κινητικές αναπηρίες. Οι δύο όροφοι επικοινωνούν με ανελκυστήρα, αλλά και με κεντρική σκάλα, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Δείτε επίσης

Διαμαρτυρία θεραπευτών Ειδικής Αγωγής για διάταξη που ορίζει πως ειδικός παιδαγωγός μπορεί να παρέχει υπηρεσίες λογοθεραπείας 

Μακρή-παράθεση στοιχείων: Υπολογισμός κενών για διορισμούς-Προσλήψεις αναπληρωτών 2022-23-Mονιμοποιήσεις-Τμημ. Ενταξης 

ΦΕΚ κατανομής 3772 θέσεων για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ 

Εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ 1ης περιόδου 2022: Ημερομηνίες-Οδηγίες

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση