Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ημερίδα-Φαινόμενα βίας εντός και εκτός σχολείου: To video της εκδήλωσης-2ο ΚΕΔΑΣΥ Α΄ Αθήνας/Υπηρ. Επιμελητών Ανηλίκων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ημερίδα-Φαινόμενα βίας εντός και εκτός σχολικού πλαισίου: To video της εκδήλωσης του 2ου ΚΕΔΑΣΥ Α΄ Αθήνας και της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων.

Ημερίδα-Φαινόμενα βίας εντός και εκτός σχολικού πλαισίου

Την 1η Απριλίου του 2023 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων διοργανώθηκε  Ημερίδα με θέμα τη σχολική βία και την αναγκαιότητα συνεργασίας και διασύνδεσης μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε με συνεργασία του 2ου Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης της Α΄ Αθήνας (2ο ΚΕΔΑΣΥ Α΄ Αθήνας) και της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Αθηνών.

Συμμετείχαν με εισηγήσεις στελέχη των δύο φορέων, στελέχη των Επιτροπών Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ) των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας του 2ου ΚΕΔΑΣΥ Α΄ Αθήνας, Διευθυντές σχολικών μονάδων, στελέχη φορέων όπως το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του Συνηγόρου για Δικαιώματα του Παιδιού κ.α.

Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση περιλαμβάνονται στο παρόν απόσπασμα

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ VIDEO ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

ΤΗΝ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΒΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ.

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ 2ου ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ Α΄ΑΘΗΝΑΣ ( 2ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Α΄ΑΘΗΝΑΣ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ 2 ΦΟΡΕΩΝ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ( Ε.Δ.Υ.) ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ 2ου ΚΕΔΑΣΥ Α΄ΑΘΗΝΑΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΦΟΡΕΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ κ.α.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΛΛΩΝ ΚΕΔΑΣΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ( ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ, κ.α.) ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΑΠΕΥΘΥΝΑΝ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΚΟΣΥΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ. ΜΠΟΥΣΔΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ ΕΩΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ.

ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ 2ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Α΄ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΥΤΗΣ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ:

ΛΕΠΟΥΡΑ ΛΩΡΑ, ΚΟΥΚΟΦΙΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΗ, ΣΤΕΛΛΑ ΦΟΡΤΣΑΚΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΖΟΜΠΑΝΟ, ΜΙΧΑΛΚΗ ΒΟΛΚΙΔΗ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΛΦΑ, ΚΟΥΤΡΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΩΝ: ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΚΟ ΗΛΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ 2ου ΚΕΔΑΣΥ Α΄ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΥΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ : 6ο Δ.Σ. ΒΥΡΩΝΑ, 7ο Δ.Σ. ΒΥΡΩΝΑ, 8ο Δ.Σ. ΒΥΡΩΝΑ, 11ο Δ.Σ. ΒΥΡΩΝΑ,12ο Δ.Σ. ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥΣ.

Δείτε επίσης

Εγχειρίδιο-οδηγός για τον αυτισμό: “Αυτισμός: Ποιότητα ζωής για εσάς και την οικογένειά σας” 

Σεμινάρια ΙΠΕΜ-ΔΟΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος-Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ΙΠΕΜ-ΔΟΕ 

Πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος κτιρίων: Προτεραιότητα σε εκπαιδευτικές μονάδες | ΦΕΚ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση