Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ημερίδα για Διευθυντές ΠΕΠΑΛ: Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ημερίδα για Διευθυντές ΠΕΠΑΛ: Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με σκοπό την επιμόρφωση για την εκπαιδευτική διαδικασία, τις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, τα τροποποιημένα Προγράμματα Σπουδών – Τι είπε η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Ν. Κεραμέως, ο Γ.Γ. ΕΕΚΔΒΜΝ κος Γ. Βούτσινος και ο Πρόεδρος του ΙΕΠ κος Ι. Αντωνίου.

Ημερίδα για Διευθυντές ΠΕΠΑΛ

Ημερίδα εργασίας με τους Διευθυντές των 25 Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων (Π.ΕΠΑ.Λ.) πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΙΘ.

Σκοπός της συνάντησης

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Διευθυντών Π.ΕΠΑ.Λ. για  θέματα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία, στις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, στα τροποποιημένα προγράμματα σπουδών και στους τομείς που διδάσκονται στα Π.ΕΠΑ.Λ.

Ημερίδα για Διευθυντές ΠΕΠΑΛ

Τι είπε η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Ν. Κεραμέως

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως η οποία τόνισε τη σημασία της μεταρρύθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε με το Ν. 4763/2020. Αναφέρθηκε σε όλες τις πτυχές της μεταρρύθμισης αυτής και τοποθέτησε τα Π.ΕΠΑ.Λ. στον πυρήνα της. Ευχαρίστησε δε, τους διευθυντές για το ζήλο με τον οποίο αγκάλιασαν το θεσμό καθώς και τις προσπάθειές τους.

Τι είπε ο Γ.Γ. ΕΕΚΔΒΜΝ κος Γ. Βούτσινος

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κος Γεώργιος Βούτσινος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους σκοπούς των Π.ΕΠΑ.Λ. και έδωσε τις κατευθύνσεις για την αποτελεσματική λειτουργία τους.

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΙΕΠ κος Ι. Αντωνίου

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κος Ιωάννης Αντωνίου, αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα σπουδών των ΕΠΑ.Λ. και πιο συγκεκριμένα σε αυτά των Πρότυπων ΕΠΑ.Λ.

Επίσης, συμμετείχαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ., οι οποίες έδωσαν απαντήσεις για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Δείτε επίσης

Μονιμοποίηση εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Παιδείας 

Απόφαση: Εκλογές αιρετών 5 Νοεμβρίου 2022-Υποψηφιότητες έως 14 Οκτωβρίου 

Διευκρινίσεις για ΕΔΥ: Εφημερίες και συμμετοχή στις συνεδριάσεις-Εγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

Πριν φύγετε

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Η ταυτότητα των κλάδων-Δομές απασχόλησης-Καθηκοντολόγια-Ιστορική αναδρομή 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση