Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ημερίδα ΚΕΑΤ: Νέες προκλήσεις για προσβάσιμα διδακτικά εργαλεία για τα άτομα με αναπηρία όρασης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ημερίδα ΚΕΑΤ: “Νέες προκλήσεις για προσβάσιμα διδακτικά εργαλεία για τα άτομα με αναπηρία όρασης: Οδηγίες για τον τρισδιάστατο σχεδιασμό αρχιτεκτονικών μοντέλων για τους φοιτητές με αναπηρία όρασης” – 3 Ιουλίου 2023 -Θεσσαλονίκη.

Ημερίδα ΚΕΑΤ

ΣυνέδριοHμερίδα διοργανώνει τo Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (KEAT) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια της Ιταλίας, το Yedetepe Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, το Μουσείο Omero της Ανκόνα της Ιταλίας, και την Ακαδημία Ανθρωπιστικών και Οικονομικών Σπουδών της Πολωνίας.

Ο τίτλος της Ημερίδας είναι  “Νέες προκλήσεις για προσβάσιμα διδακτικά εργαλεία για τα άτομα με αναπηρία όρασης: Οδηγίες για τον τρισδιάστατο σχεδιασμό αρχιτεκτονικών μοντέλων για τους φοιτητές με αναπηρία όρασης” και θα διεξαχθεί στις 3 Ιουλίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 9:30 π.μ. έως 5:00 μ.μ.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΚΕΑΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΚΕΑΤ διοργανώνει Συνέδριο-ημερίδα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «In-Visible, ένα πρωτοπόρο και ενταξιακό εργαλείο εκμάθησης για άτομα με αναπηρία όρασης» σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια της Ιταλίας, (Τμήμα Αρχιτεκτονικής Σχολής), το Yedetepe Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, το Μουσείο Omero της Ανκόνα της Ιταλίας, και την Ακαδημία Ανθρωπιστικών και Οικονομικών Σπουδών της Πολωνίας.

Η ενημερωτική ημερίδα έχει τίτλο “Νέες προκλήσεις για προσβάσιμα διδακτικά εργαλεία για τα άτομα με αναπηρία όρασης: Οδηγίες για τον τρισδιάστατο σχεδιασμό αρχιτεκτονικών μοντέλων για τους φοιτητές με αναπηρία όρασης» και απευθύνεται κυρίως σε καθηγητές και φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, σε φοιτητές και επαγγελματίες που ασχολούνται με την ειδική αγωγή ή το σχεδιασμό προσβάσιμων χώρων για αναπηρία όρασης αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το Συνέδριο γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και θα διεξαχθεί στις 3 Ιουλίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 9:30 π.μ. έως 5:00 μ.μ.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο έως τις 30 Ιουνίου 2023: https://shorturl.at/sCFPR

Πρόγραμμα ημερίδας

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

9:30 π.μ.- 10:00 π.μ Εγγραφές – καφές

10:00 π.μ – 10:30 π.μ – Εναρκτήριοι Χαιρετισμοί

10:30 π.μ. – 11:30 π.μ. Ανακοινώσεις

11:30 π.μ. -12:00 π.μ – Coffee break

12:00 π.μ -13:00 π.μ – Ανακοινώσεις

13:00 π.μ. – 14:00 π.μ – Γεύμα

14:00 π.μ. – 17:00 π.μ. Workshops – Oμάδες εργασίας

Πληροφορίες: Αικατερίνη Αθανασιάδου τηλ. 6937103403

Δείτε επίσης

ΑμεΑ-αθλητισμός: Eφαλτήριο κοινωνικής ένταξης για τα άτομα με αναπηρία – Αρθρο του Γιώργου Σταμάτη 

Αιτήσεις για παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς-ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ ΑμεΑ από 20.06 έως 11.07.2023 με βάση το ΑΦΜ 

Προτάσεις για την προσχολική εκπαίδευση και το δημόσιο νηπιαγωγείο από τη Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply