Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ημερίδα ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας: “Δημοκρατική Παιδεία και Πολιτειότητα: δικαιώματα και υποχρεώσεις των νέων ως μελλοντικών ενεργών πολιτών”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ημερίδα ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας: “Δημοκρατική Παιδεία και Πολιτειότητα: δικαιώματα και υποχρεώσεις των νέων ως μελλοντικών ενεργών πολιτών” – Πέμπτη 27 Απριλίου 2023.

Ημερίδα ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας

Πρόσκληση σε επιμορφωτική Hμερίδα με θέμα «Δημοκρατική Παιδεία και Πολιτειότητα: δικαιώματα και υποχρεώσεις των νέων ως μελλοντικών ενεργών πολιτών», απευθύνει η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κα Ελένη Μπενιάτα.

Σύμφωνα με το υπ. αριθμ. πρωτ. Φ.15/2538/25-4-2023 έγγραφο:

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιεί την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 και ώρα από 09:30 έως και 13:00 στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Δημοκρατική Παιδεία και Πολιτειότητα: δικαιώματα και υποχρεώσεις των νέων ως μελλοντικών ενεργών πολιτών» με τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας που ανταποκρίθηκαν στην με αρ. πρωτ. 2124_31- 03-2023 πρόσκληση της Π.Δ.Ε. Στερεάς Ελλάδας.

Η επιμορφωτική εκδήλωση θα προβάλλεται απευθείας, σε ζωντανή μετάδοση (live-streaming) από το Star Κεντρικής Ελλάδας στην παρακάτω διεύθυνση: https://youtube.com/live/eeecKUyllYc?feature=share .

Θα μπορούν να την παρακολουθήσουν μαθητές όλης της επικράτειας και ταυτόχρονα να υποβάλουν σχετικά ερωτήματα προς τους εισηγητές και τις εισηγήτριες στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα υποβολής ερωτημάτων: https://shorturl.at/hosPX

Ενόψει των επικείμενων εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών κρίνεται ωφέλιμη και εποικοδομητική μια πρωτοβουλία ενημέρωσης και αμφίδρομης επικοινωνίας σε θέματα που άπτονται του πολιτεύματος της χώρας μας, των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις σύγχρονες προκλήσεις. Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η διαμόρφωση και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων εκείνων που χαρακτηρίζουν έναν ενεργό δημοκρατικό πολίτη.

Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και σε συνεργασία με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων Παράρτημα Λαμίας.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα της Ημερίδας

Ημερίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας με θέμα: “Δημοκρατική Παιδεία και Πολιτειότητα: δικαιώματα και υποχρεώσεις των νέων ως μελλοντικών ενεργών πολιτών ”

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023

Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

09.30 – 09.45 Προσέλευση
09.45 – 10.00 Έναρξη – Χαιρετισμοί

·        Σεβασμιώτατος κ.κ. Συμεών, Μητροπολίτης Φθιώτιδος

·        Δρ. Ελένη Μπενιάτα, Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

·        Δρ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας

10.00 – 10.20 Ομιλία: «Οι συνταγματικές αρχές που διέπουν την εκλογική διαδικασία»

Πολυξένη Παπαδάκη, Καθηγήτρια Γενικής Πολιτειολογίας και Συνταγματικού Δικαίου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου, Διευθύντρια του Κέντρου

Κυβερνητικής Πολιτικής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου

10.20 – 10.40 Ομιλία: «Τα πολιτικά δικαιώματα σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα»

Αντώνιος Χάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης

Παντείου Πανεπιστημίου

10.40 – 11.00 Ομιλία: «Οι νέοι ενεργοί πολίτες και η συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές»

Κωνσταντίνα Μπαρδάκα, Μέλος της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, Υποψήφια

Διδάκτορας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου

11.00 – 11.20 Ομιλία: «Η συμμετοχή των νέων πολιτών στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Λάμπρος Μπαμπαλιούτας, Επίκουρος Καθηγητής Συγκριτικής Ανάλυσης Διοικητικών Συστημάτων του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου, Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Διαχείρισης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και

Αποκέντρωσης του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου

11.20 – 11.40 Διάλειμμα – ελαφρύ γεύμα
11.40 – 12.20 Ερωτήσεις μαθητών – Συζήτηση
12.20 – 13.00 Προσομοίωση εκλογικής διαδικασίας

·        Ενημέρωση συμμετεχόντων μαθητών

·        Προετοιμασία του χώρου

·        Εκλογική Διαδικασία

Υπεύθυνοι συντονισμού της Ημερίδας:

  • Μακρή Κωνσταντία, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ78 – Κοινωνικών Επιστημών, Κοινωνιολόγος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων Παραρτήματος Λαμίας.
  • Ρούσκας Νικόλαος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ78 – Κοινωνικών Επιστημών, Κοινωνιολόγος MEd, MSc, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων Παραρτήματος Λαμίας.

Δείτε επίσης

ΗΜΕΡΙΔΕΣ / ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Ημερίδα Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ιλίου: “Αναπηρία και Εργασία”-Τρίτη 2 Μαΐου 2023 

Σκάκι-Παγκόσμιο σχολικό Πρωτάθλημα: Πρωταθλήτρια η μαθήτρια Ευαγγελία Σίσκου-Μήνυμα Ν. Φίλη

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply