Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ημερίδα του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών ΕΚΠΑ για την ελληνική επανάσταση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ημερίδα του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών ΕΚΠΑ: Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021. Θα μεταδοθεί και διαδικτυακά στο YouTube.

Ημερίδα του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών ΕΚΠΑ

Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, θα πραγματοποιήσει Ημερίδα με τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση: Φιλέλληνες από όλον τον κόσμο και η φιλελληνική τους δράση», η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021.

Που θα λάβει χώρα

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30) και ώρα 17.00.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά στο YouTube, στο σύνδεσμο που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πρόγραμμα ημερίδας

Προσφώνηση από τον Αντιπρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Δημήτριο Καραδήμα.

  • Ιταλική γλώσσα

17.00-17.15: Ομιλία από το μέλος ΕΕΠ ΔΞΓ, Κωνσταντίνα Σπανοπούλου με τίτλο: “Το Ιταλικό φιλελληνικό ρεύμα διαμορφωμένο υπό το πρίσμα της αντιπροσωπευτικής επιστολογραφίας στην υπηρεσία του Ελληνικού Αγώνα του 1821”.

17.15-17.30: Ομιλία από το μέλος ΕΕΠ ΔΞΓ, Μαρία-Chiara Maldini με τίτλο «Η Αγγελική Πάλλη (Angelica Palli) πατριώτισσα, διανοούμενη, συγγραφέας, γυναίκα».

17.30-17.45: Ομιλία από τη διδάσκουσα Δέσποινα Ιωάννου με τίτλο «Οι Ιταλοί φιλέλληνες εθελοντές στον πόλεμο του 1897 μεταξύ Ελλάδας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας— Η μάχη του Δομοκού».

17.45-18.00: Ομιλία από τον διδάσκοντα Ιωάννη Δεληγιάννη με τίτλο «Η Ελλάδα και η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα έργα του Luigi Mercantini».

  • Αγγλική γλώσσα

18.00-18.15: Ομιλία από τις διδάσκουσες Αγγελική Παπούτση και Δήμητρα Χριστοφόρου με τίτλο: “Από τον ρομαντισμό στην Επανάσταση – Το όραμα και η ακεραιότητα του Lord Byron”.

18.15-18.30: Ομιλία από τη διδάσκουσα Ζωή Αντωνοπούλου με τίτλο: «Ο ελληνικός κόσμος του Όσκαρ Ουάιλντ: όψεις της Ελλάδας στην ύστερη Βικτωριανή εποχή».

  • Αραβική γλώσσα

18.30-18.45: Ομιλία από τον διδάσκοντα Ρόνι Μπου Σάμπα με τίτλο: «Ο απόηχος της Ελληνικής Επανάστασης στον Λίβανο επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

  • Γαλλική γλώσσα

18.45-19.00: Ομιλία από τον διδάσκοντα Φώτιο Τσώνη με τίτλο: «Η συμβολή της Γαλλική τέχνης στην Επανάσταση του 1821».

  • Ισπανική γλώσσα

19.00-19.15: Ομιλία από τη διδάσκουσα Αναστασία Παπαδοπούλου με τίτλο: «Φωνές ελευθερίας από την Ελλάδα και την Αμερική».

  • Νορβηγική γλώσσα

19.15-19.30: Ομιλία από τους διδάσκοντες Αικατερίνη Κόλλια και Δημοσθένη Παναγόπουλο με τίτλο: «Σκανδιναβοί Φιλέλληνες στην επανάσταση του 1821. Βασίλειο Σουηδίας – Νορβηγίας».

  • Ρωσική γλώσσα

19.30-19.45: Ομιλία από την διδάσκουσα Ελένη Ανδρεϊτσέκνο με τίτλο: «Ο ναυτικός αγώνας των Ελλήνων κατά την επανάσταση του 1821: οι κυριότερες ηγετικές μορφές του και η ρωσική συμβολή».

Βρείτε εδώ την εν λόγω ανακοίνωση του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών.

Δείτε επίσης
Ημερίδα Ειδικής Αγωγής ΙΕΠ 3.12.2021: Παράταση εγγραφής έως Πέμπτη 2.12-Οδηγίες εγγραφής και παρακολούθησης
Επίκαιρα Θέματα στη Νοσηλευτική: Δωρεάν διαδικτυακή ημερίδα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση