Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ημερίδες-Αντιπρόεδρος ΙΕΠ Κ. Λόλιτσας: Φεστιβάλ ενταξιακής κουλτούρας, κωφοί και ακούοντες εν δράσει-Κακοποίηση ΑμεΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ημερίδες-Αντιπρόεδρος ΙΕΠ Κ. Λόλιτσας: Φεστιβάλ ενταξιακής κουλτούρας, κωφοί και ακούοντες εν δράσει-Κακοποίηση ΑμεΑ – Ανακοινώσεις ΙΕΠ.

Ημερίδες-Αντιπρόεδρος ΙΕΠ Κ. Λόλιτσας

Στο “Φεστιβάλ ενταξιακής κουλτούρας, κωφοί και ακούοντες εν δράσει” που φέτος φιλοξενήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ελευσίνας και στην Επιστημονική Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Aθηνών και η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) κος Κώστας Λολίτσας.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 01.10.2023 ο κος Λολίτσας απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου κου Σπυρίδωνα Δουκάκη και του Δ.Σ του ΙΕΠ και κήρυξε την έναρξη των εργασιών στο συμπόσιο dhiasymp2023 “Φεστιβάλ ενταξιακής κουλτούρας, κωφοί και ακούοντες εν δράσει” και την Τετάρτη 04.10.2023 στην Ημερίδα της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Aθηνών και της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, εστίασε στις ιδιαίτερες δυσκολίες που έχει η αντιμετώπιση της κάθε μορφής κακοποίησης σε άτομα με αναπηρία, τα βήματα που πρέπει να γίνουν, αλλά και αυτά που το Υπουργείο Παιδείας έχει υλοποιήσει και λειτουργεί.

Αναλυτικά οι Ανακοινώσεις του ΙΕΠ

Α. Την Κυριακή 1/10/2023, ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κος Κώστας Λολίτσας εκ μέρους του προέδρου κου Σπυρίδωνα Δουκάκη και του ΔΣ, απηύθυνε χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη των εργασιών στο συμπόσιο dhiasymp2023 “Φεστιβάλ ενταξιακής κουλτούρας, κωφοί και ακούοντες εν δράσει” που φέτος φιλοξενήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ελευσίνας.

Το φεστιβάλ αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό που διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2013 σε διάφορες πόλεις της χώρας και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση αλλά κυρίως την εθελοντική συμμετοχή σε δράσεις που προάγουν την κουλτούρα της συμπερίληψης.

Β. Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου ο αντιπρόεδρος του ΙΕΠ κος Κων/νος Λολίτσας παραβρέθηκε και μίλησε στην επιστημονική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Aθηνών και η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επιστήμονες ομιλητές, εξειδικευμένοι σε θέματα παιδικής κακοποίησης, η εισαγγελέας ανηλίκων Αθηνών κ. ά.

Ο αντιπρόεδρος του ΙΕΠ εστίασε στις ιδιαίτερες δυσκολίες που έχει η αντιμετώπιση της κάθε μορφής κακοποίησης σε άτομα με αναπηρία, τα βήματα που πρέπει να γίνουν, αλλά και αυτά που το Υπουργείο Παιδείας έχει υλοποιήσει και λειτουργεί.

Δείτε επίσης

Ημερίδα ΙΕΠ-ΕΚΔΔΑ: “Ανάπτυξη δεξιοτήτων στελεχών εκπαίδευσης-Στρατηγικές και πρακτικές υποστήριξης εκπ/κών” 

Σχολικό Ημερολόγιο 2023-24 από το Δίκτυο Ευρυδίκη-The Organisation of School Time in Europe

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση